Zujanje i puckanje u usima!!!
Zujanje i puckanje u usima!!!
Imam 26 godina i pre dve nedelje primetila sam zujanje u usima. Istovremeno se javlja i prilicno glasno pucketanje prilikom gutanja. Nisam imala nikakvu upalu uveta. Uradila sam dva ORL pregleda i sve je u redu. Ono sto sam jos primetila jeste da kada se sagnem zujanje se pojaca. Da li neko moze da odgovori koji je uzrok i kako resiti problem? Koliko je opasno pucketanje i zasto se javlja? Hvala unapred
"Pucketanje" prilikom gutanja je sasvim normalna pojava...Pokusajte da ne obracate paznju na to i videcete da ga nema..
Tacnije svima nam to "pucketa" kada gutamo,ali niko na to obraca paznju.Nevolja je kad ne "pucketa"prilikom gutanja,jer to znaci da imamo upalu uha.Kad se uho zacepi pocinje zujanje,ali tog "pucketanja" nema.
Ovo Vam je osnovni oprimer da ste poceli da osluskujete svoj organizam,fokusirajte se na nesto drugo.....
Zelim Vam svaku srecu..

Tacnije svima nam to "pucketa" kada gutamo,ali niko na to obraca paznju.Nevolja je kad ne "pucketa"prilikom gutanja,jer to znaci da imamo upalu uha.Kad se uho zacepi pocinje zujanje,ali tog "pucketanja" nema.
Ovo Vam je osnovni oprimer da ste poceli da osluskujete svoj organizam,fokusirajte se na nesto drugo.....

Zelim Vam svaku srecu..

"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
- gorangard
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
da, to krckanje kada je tiho je normalno ... ali kada neko ima infekciju i sve se to deformise (grlo, tiroidna zlezda ili nesto u toj regiji) onda se kao kod mene to krckanje pretvori kao krcnjake kada jedes chips ... neprijatno i glasno pri svakom gutljaju (ali se ne cuje dok jedem, samo dok pijem i gutam pljuvacku, totalno nelogicno!)
Brineta, i ja imam 26 godina
Brineta, i ja imam 26 godina

iako nekad napišem koju na nekim temama, nisam lekar.
- macadamia
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Što se zujanja u ušima tiče, to je najobičniji tinitus. S obzirom da si već bila kod ORL, i da je sa te strane sve OK, najbolje bi bilo da pokušaš da iscooliraš to zujanje (što tokom dana nije teško, ali itekako zna da pravi probleme tokom noći) i čekaš da prođe. Imala sam sličan problem kao i ti, i rešila sam ga tako što sam uzimala pretarate na bazi Ginkgo Bilobe, radi poboljšanja mikro-cirkulacije. Takođe, Bevliplex se pokazao kao koristan, naročito zbog nerava.
Inače, o samom tinitusu je pisano na široko na forumu, sigurno ćeš naći mnoštvo iskustava.

Inače, o samom tinitusu je pisano na široko na forumu, sigurno ćeš naći mnoštvo iskustava.

Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.

- macadamia
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Da, nekoliko puta dok sam imala problema sa tinitusom. Fakat je neprijatno, ali nije strašno.
Dosta podataka o tinitusu, kao i vrstama "zujanja", možeš naći na ovoj stranici:
http://www.eumundimassage.com/tinnitus.htm

Dosta podataka o tinitusu, kao i vrstama "zujanja", možeš naći na ovoj stranici:
http://www.eumundimassage.com/tinnitus.htm

Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.

Uh, NAJOBICNIJI TINITUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2 godine ne prolazi pijem ginko i sve ostalo ali ne prolazi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!macadamia napisao:Što se zujanja u ušima tiče, to je najobičniji tinitus. S obzirom da si već bila kod ORL, i da je sa te strane sve OK, najbolje bi bilo da pokušaš da iscooliraš to zujanje (što tokom dana nije teško, ali itekako zna da pravi probleme tokom noći) i čekaš da prođe. Imala sam sličan problem kao i ti, i rešila sam ga tako što sam uzimala pretarate na bazi Ginkgo Bilobe, radi poboljšanja mikro-cirkulacije. Takođe, Bevliplex se pokazao kao koristan, naročito zbog nerava.![]()

Imam 30 god normalan pritisak 120/80 ne pusim mozda imam 5 kila viska prilicno sam aktivan radim ko konobar nemam ni jedan uslov od svih navedenih da imam tinitus pa ga ipak imam!!!!!!!!Zuji mi u ushima 2 godine za tih 2 godine mozda mi je 3 puta na bukvalno milisekundu prestalo zujanje ali to je sve, naravno da pijem ginko e vitamin i b vitamin i urutal ali nema nikakvog napredka!!!!!!!!
Jel imate neki savet sta da radim???????Da cekam da prodje samo od sebe

Koliko jos godina??????????
Jel imate neki savet sta da radim???????Da cekam da prodje samo od sebe

Koliko jos godina??????????
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:31 pm
Imam tinitus vec 5 godina. Stalna zujanja u usima praceno povremeno sa jakim zvukom, sto mi uzasno smeta. Usi su mi jako osjetljive na jake zvukove izvana i bole me. Sve te probleme dobijam iz lijevog uha a desno se ponekad ukljuci, ili ga ja ne cujem uslijed jakog zujanja u lijevom uhu. Molim Vas recite mi kako se lijeci?
Zahvalna. Pozdrav!

Zahvalna. Pozdrav!
Imala sam isti problem 2meseca,svake godine.Neprijatno zujanje u usima,nisam bila u stanju da kontrolisem svoj glas,cula sam sebe kao na mikrofonu,neprijatno jako,usi zapusene.Orl doktor je rekao da mi se to javilo kao posledica neke prehlade koju nisam izlecila,koristila sam kapi za nos 7dana i sve se sredilo.
ja vecvise od sest mjeseci imam problem, pritisak i pucketanje u desnom uhu. ORL_og kaze i uvjerava me da je sve u redu ali pritisak ne prestaje. Pucketanje je prestalo prije otprilike 5 dana kada sam dobila jaku prehladu i to odjednom. Zvuci cudno ali je tako. momentalno prehladu ljecim kapljicama za nos, mukoliticima i grijanjem crvenom lampom i nadam se da mi se to pucketanje nece vise javiti.A i ovaj pritisak u uhu iako nije velik ide mi strasno na zivce. pozdrav