Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
Već 2 dana hoću da poludim od bolova...
boli me cela desna gornja strana vilice, najvise 7mica i osmica...
imam 19g umnjaci su mi izrasli,je l' moguće da umnjak nije sasvim izrastao i da mi pritiska ostale zube pa me zato bole??
ajd' pomagajte,niko ne zna šta mi je, lekovi koje sam uzimao ne pomažu...
ni cafetin ni novalgetol...
ajd' preporučite neke lekove...prsnuću!
Prvo, omašio si podforum, trebalo je ovo da pitaš u stomatologiji.
Drugo, pod hitno idi kod zubara, šta li si čekao 2-3 dana
Treće, sledeći lekovi nisu loši za bolove Brufen ili Ibuprofen(400-800mg na 8 sati), ili Tenaprost (100 mg na 12 sati). Ja uglavnom koristim Tenaprost, ali ni Brufen nije loš. Cene su im slične, a i među najjačima su.
Ta dva leka koja si koristio izbaci zauvek iz upotrebe.
izvinjavam se zbog pogrešnog foruma...
ma bio sam kod 2 zubara...ne znaju šta mi je, svi zubi su mi zdravi, idem danas da snimim vilicu pa da vidim šta je problem...
ipak sam postavio temu u pravi forum
u pitanju je upala sinusa, pa se bol prenosio na zube...
dobio sam hemomycin i olynth kapi za nos...
trenutno me ne boli, samo mi je cela desna gornja strana vilice utrnula...
hvala na pomoći...
valjda će da me prođe uskoro
A pa izvini onda. Sinusi i kutnjaci u gornjoj vilici slično bole. Obično se prvo ode kod stomatologa, on kaže da nije ništa, pa kod ORLa koji, eto, utvrdi o čemu se radi. Dobro da nije nešto komplikovano. Get well soon!!
Pitanje za Filipa:zasto zaboraviti caffetin?:-? Ja nisam neki ljubitelj, ali nemam objektivnoh razloga (znanja?) da ga ne koristim-propisujem. Za dentogeni bol i postoperativne bolove cesto porpisujem i nimulid, molio bih i z akomentar na tu temu. Hvala!