Pitanje za Dr Dusana:
Pre sest meseci zapusilo mi se levo uvo, dobila sam terapiju antibiotika i kapi koje je trebalo da stavljam kroz nos, ali sa nagnutom glavom da bi usle u usi (obe strane iako je bilo zapuseno samo levo uvo). U toku stavljanja kapi, culo se jedno 'plop' i zapusilo mi se i desno uvo. ORL-lekar u domu zdravlja je rekao da mi nije nista. S obzirom da se sutuacije nije poboljsala, dospela sam do drugog ORL-lekara. Zena me je uputila da uradim briseve iz usiju i nosa i da ismrknem sadrzaj iz nosa. Svi brisevi bili su u redu, ali je sadrzaj iz nosa imao bakterije. Na osnovu antibiograma dobila sam terapiju, koja je malo poboljsala stanje, ali posle toga, kad sam ponovo uradila analizu sadrzaja iz nosa, pojavila se druga bakterija... To se ponavljalo vise puta, bakterije su se menjale, meni je bilo malo lakse dok sam pod terapijom, ali se do decembra meseca prosle godine nista znacajno nije poboljsalo. Resila sam da odem na kliniku. Jedva sam dobila uput od svog ORL-lekara iz doma zdravlja. Na kliniku sam poslata sa dijagnozxim oslablenog sluha, tako da sam primljena na odeljenje audiologije, gde je pokusano lecenje velikim dozama urbazona. Posto i to nije pomoglo, upucena sam kod otohirurga. Ugradjene su mi cevcice, uz obecanje da cu cim se probudim iz anestezije odlicno cuti. Nazalost, ja sad cujem jos gore. Bila sam na kontroli, ali je komentar bio da se saceka kraj lecenja. Da li je to za godinu dana, s obzirom da se cevcice nose toliko, ili, mozda, postoji neki drugi problem osim dijagnostikovane upale srednjeg uva?