Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Zapusen nos namucio me skroz
PostPoslato: Sre Okt 03, 2007 1:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 11, 2007 3:09 pm
Postovi: 3
Meni je nos stalno zapusen pa mi se ujutru stvara slajm u ustima,cesto nocu ustajem da ispljunem.Uglavnom je jedna nozdrva uvek zapusena a druga blago a desava se da je i potpuno zapusen.Jedino kada sipam kapi onda su kanali potpuno otpuseni.Nemam nikakve bolove,retko se prehladjujem.Da li krajnici mozda uticu na to posto sam kao mali operiso treci krajnik,a sada mi je jedan krajnik uvecan a drugi umanjen?Ili mozda ushni kanali uticu,posto sam isao na ispiranje posle zagluvljivanja?Ovaj problem sa nosem imam od malena a sad mi je 20 godina,znaci vreme nista nije pomoglo.Kada izduvavam nos uglavnom nemogu da izbacim sline kao da imam neki pritisak u nosu.Takodje bi napomenuo da mi je nosna hrskavica zakrivljena tako da jedna nozdrva ima manji otvor.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Okt 03, 2007 4:52 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Postovi: 3798
Lokacija: Pozarevac
Sve ORL probleme treba resiti (devijacija septuma, eventualna tonzilektomija, itd), a uz to raditi elergoprobe i iskljuciti alergijski ili vazomotorni rinitis.

_________________
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Zapusen nos namucio me skroz
PostPoslato: Čet Sep 22, 2011 9:51 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 05, 2008 8:59 pm
Postovi: 35
e da..
ja zbog ovog problema godinama nespavam kako treba.
naime, u toku noci, ako legnem na levu stranu zapusi mi se leva nozdrva (recimo 60%se zapusi)posle nekog vremena,a ako legnem na desnu zapusi se desna (skoro 100% zapusena).
I zbog toga se obicno probudim posle 3,4 sata spavanja, sa (obicno uvek) zapusenom desnom nozdrvom jer mi ona pravi veci problem.(ovo se pogorsalo zadnjih mesec dana, znaci nemogu duze od 4 sata kontinuirano da spavam)
i onda pokusavam da je otpusim tako sto legnem na levi bok i dignem glavu i drzim je tako u vazduhu dok mi ne utrne vrat, i onda se te nosne skoljke unutra tj turbinate ili kako se vec zovu, malo splasnu ili se deo pritiska prebaci na levu nozdrvu.
u toku dana uglavnom nemam problema i otpusen je nos.
takodje, ujutru tj u toku spavanja, nos mi je totalno suv, i cesto na zidovima je skoren suv sekret,pogotovo u levoj nozdrvi. da napomenem i da nedisem na usta dok spavam,pa zato verovatno dok spavam a nos se zapusi i kad se probudim,osecam teskobu kao da cu da se ugusim verovatno zbog malog dotoka vazduha.

inace,ovaj problem mi traje jos od 2005 otprilike, kada mi je cak i u toku dana bio nos zapusen,ne samo tokom noci. zbog toga sam isao na operaciju, mislim da mi je sredjena ta devijacija, i takodje mislim da je dijagnoza bila vazomotorni rinitis. posle operacije ok je bilo neko vreme, ali nos mi je od tada stalno suv, ne pamtim kada mi je curila sluz iz nosa i kad je bio vlazan, zatim u toku dana je ok nije zapusen, ali tokom noci mi se desava sve ovo.

mada sad citam da kod vazomotornog rinitisa prisutno curenje nosa i kijanje, ali kod mene je suprotno, tako da mozda i nemam v.r. Takodje, primetio sam da kijam kada ima mnogo prasine.

da li je to sve zbog necega na sta sam alergican, ili zbog stresa posto vidim da to moze biti jedan od uzroka vazomotornog rinitisa, ili zbog sinusa, izgleda da necu saznati nikad, posto sam bio bezbroj puta kod doktora raznih.

posto mislim da nikad necu naci uzrok ovog problema, niti da cu ga resiti,mislio sam da uzmem Olint kapi, znam da nesmeju dugo da se koriste, ali ja bi ih koristio uvece pre spavanja sipao bi samo jednu ili dve kapi u desnu nozdrvu, da mogu bar da spavam normalno, neznam da li bi to imalo stetnog efekta ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Zapusen nos namucio me skroz
PostPoslato: Uto Maj 08, 2012 8:54 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 14, 2011 10:44 pm
Postovi: 16
To je vazomotorni rinitis, i ja ga imam. Slično alergijskom rinitisu ali ima neku osnovu u nervima ako sam dobro razumela, nešto sa nervima koji pomažu snabdevanje krvnih sudova u nosu. Problem se javlja pod uticajem određenih iritanata. Ja sam nažalost zapatila ovo preseljenjem ali ne mogu da otkrijem uzrok, sve je isto kao i u ranijem stanu osim što je zgrada stara. Ne znam da li to ima neke veze. Simptomi su isti, i od spavanja nema ništa. Olynth daje malo olakšanje ali čak i od jedne kapljice u jednu nozdrvu samo jednom u toku jednog dana (zbog spavanja) izaziva kasnije neverovatno pogoršanje simptoma.
Sve sam pokušala, bila kod nekoliko orl lekara, razne slane sprejeve (marisol, aqua maris...), razne preporučene masaže, kućne terapije, ništa ništa ništa. Doktorici platila oko 100 evra za testove i "terapiju" izašla iz ordinacije u dlaku ista kao i na početku.
U poslednje vreme, verovatno kao posledica i uši mi se zapuše na oko sat dva pa i tri, naročito kod glasnog govora (npr prezentacije na poslu) što samo pogoršava stvar.
Nadam se da će neko odgovoriti na ovaj topic jer ja nemam rešenje... i dalje.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 56 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: