Zacepljeno uho(POMOC)

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

jeja1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 3:55 pm

Zacepljeno uho(POMOC)

Post od jeja1 »

Zdravo,ja sam nova clanica,imala bih jedno pitanje.Imam vec 2 nedelje problem sa levim uhom.Prvo sam osecala pritisak , onda mi se zacepilo i od tada nista necujem osim zujanja koje je konstantno.
Bila sam u Zemunskoj bolnici,doktor mi je prepisao Hemomicin (popila sam 2 kutije),Presing,Neodeksacin kapi,Febricet i Beconase sprej.Od toga me je samo prestalo boleti uvo i pritisak je prestao ,ali i dalje necujem i zujanje neprestaje. :cry:
Posle 5 dana bila sam na kontroli , predlozili su da se uradi timpenometrija i prepisali mi vezbe tube, Alfacet,Himoral forte,presing,Beconase sprej i povremeno kad me zaboli opet popijem Febricet.NISTA BOLJE
Izludecu vise,pomozite mi ,imali pomoci za mene , hocu li ostati gluva???Pomoc
Pozdrav...
elinfo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 2:57 am

Post od elinfo »

I ja imam isti problem zadnjih mesec-dva dana. Pocelo je sa problemmom u nosu pa upla uva i zujanje. Upalu sam resio brzo a za zujanje sam pio URUTAL, od cega se intezitet smanjio na polovinu (bar za sada). To je koliko su mi rekli jedini pravi lek za taj problem tj. Tinitus ili Manierovu bolest (ako se tako pise ili izgovara). Muka je sto je skup (oko 800 din) ali ipak pomaze jer je namenski za to pravljen

Pogledaj i sajt http://www.tinnitus-liga.de/yu4.htm da bi se malo utesila. Problem je sto zujanje vise deluje na psihu coveka nego na bilo sta drugo.

Ako ti je za utehu, kad sam se pozalo doktoru rece: nece to skoro da prodje. Ipak sve je od pacijenta do pacijenta pa ne primaj zdravo za gotovo

Krace nije moglo, da mnogo ne duzim.
jeja1
Stalni član
Stalni  član

Post od jeja1 »

Meni nisu prepisali taj leka,neznam da li bi trebalo da ga uzimam na svoju ruku.Bojim se jer u mojoj porodici i mama i tetka imaju problema sa sluhom,a ja samo 25 godina imam i ako moram biti gluva ili nositi aparat,bolje da se ubijem.
U ovome sto su naveli kao mogucnos od cega se dobija Tinitis ima dosta toga sto je uticalo kod mene da dodjem u ovu fazu da necujem na uvo.
Pozdrav...
jeja1
Stalni član
Stalni  član

Post od jeja1 »

Meni nisu prepisali taj leka,neznam da li bi trebalo da ga uzimam na svoju ruku.Bojim se jer u mojoj porodici i mama i tetka imaju problema sa sluhom,a ja samo 25 godina imam i ako moram biti gluva ili nositi aparat,bolje da se ubijem.
U ovome sto su naveli kao mogucnos od cega se dobija Tinitis ima dosta toga sto je uticalo kod mene da dodjem u ovu fazu da necujem na uvo.
Pozdrav...
elinfo
Novi član
Novi član

Post od elinfo »

Ne moze da skodi a moze da pomogne. Naime on pospesuje mikrocirkulaciju u uhu, i smanjuje se zujanje, pistanje, lupanje i ostale problematicne stvari.
Probaj, da skodi ne moze, jer jedino sto radi smanjuje zujanje. Ja imam dva trubaca u glavi i problem mi je da zaspim, sa njim sam ih dosta eliminisao, ali sam opet upalu zaradio pa se oni razbesneli....
Mozda ga nisu prepisali jer je skup... Naime oko 800 din kosta i traje oko mesec dana.

Inace, i u uputstvu pise da se rezultati postizu tek za nekoliko meseci a vidno pobolljsanje za nekoliko dana
elinfo
Novi član
Novi član

Post od elinfo »

Ne moze da skodi a moze da pomogne. Naime on pospesuje mikrocirkulaciju u uhu, i smanjuje se zujanje, pistanje, lupanje i ostale problematicne stvari.
Probaj, da skodi ne moze, jer jedino sto radi smanjuje zujanje. Ja imam dva trubaca u glavi i problem mi je da zaspim, sa njim sam ih dosta eliminisao, ali sam opet upalu zaradio pa se oni razbesneli....
Mozda ga nisu prepisali jer je skup... Naime oko 800 din kosta i traje oko mesec dana.

Inace, i u uputstvu pise da se rezultati postizu tek za nekoliko meseci a vidno pobolljsanje za nekoliko dana
jeja1
Stalni član
Stalni  član

Post od jeja1 »

Hvala ti elinfo,800 dinara nije skupo,prvi put kad sam bila u Zemunskoj bolnici pregled i lekovi su me kostali 2300 dinara, a drugi put 1000 dinara.

Pila sam 2 kutije Hemomicina ,jedna kosta 630 din,a posle Alfacet koji kosta 700 din i himoral forte 300 .Ma uzas nedaj boze da se razbolis ,ako nemas pare da kupis skupe lekove nemas nikakvu sansu da se izlecis.

U svakom slucaju probacu i ovaj lek koji si mi predlozio.Daj boze da mi pomogne,jer ovo je strasno.I ja osecam vec da mi deluje na psihickoj bazi,budim se nocu i jako sam nervozna.
Pozdrav...
elinfo
Novi član
Novi član

Post od elinfo »

Veruj mi ja i ti smo mala deca koliko malo dajemo za lekove.... Imam saradnika kome zene zbog nekih problema mesecno za terapiju daje 1500 eur.... Ja sam mislim da puno dajem na lekove, mada uvek ima ono...sto placam zdravstveno osiguranje... Ali to nije tema :D

Hemoral je za smanjenje otoka tj. povecava cirkulaciju. Urutal je za mikro cirkulaciju uva. Rekoh, decembra je dosta pomoglo, ali sad sam zaradio upalu pa imam kao sto ti kazes zacepljenje i pritisak u uvu. Da li si taj problem resila i koliko dugo si bila na terapiji?
Posto su dve kutije Hemomicina rekao bih oko 10 dana? Da li se uvo odcepilo? Rekao bih da jos nije kada slabo cujes i imas trubace kao ja?

Gledaj da na zujanje sto manje, ali bas sto manje obracas paznju, inace....

Poz. i javi se
Vlada
jeja1
Stalni član
Stalni  član

Post od jeja1 »

Vlado,zacepljenje je proslo ,ali zujanje i nagluvost nije.Pritisak sam imala 2 nedelje,Hemomicin mi nije pomogao mada je jak uzasno me boleo zeludac od njega.Tek kada sam pocela da pijem Alfacet upala i pritisak su nestali.
Od zujanja nemogu da se koncentrisem ninasta,toliko me nervira.Ponekad nemogu da procenim sa koje strane zvuk dolazi.Ove nedelje idem na timpenometriju ,pa onda na kontrolu ,javicu ti sta su mi rekli.
Pozdrav...
elinfo
Novi član
Novi član

Post od elinfo »

Cao Jejo,
Da...od hemomicina i mene stomak iskida. Ne sme da se pije uz jelo jer mu se dejstvo za 50 % smanjuje. Znaci 1 sat pre ili 2 sata posle jela.
Inace, ja sam prvi put zujanje dobio decembra kada sam na VMA isao na operaciu polipa u nosu. Pozalio se na uvo jer sam imao uplau i odveli me na timpanometriju i tada sam (posle nje) prvi put i dobio zujanje. Kao...pritisci u usima su totalno nesimetricni, pa su to malo podesili i kaze sestra: E sad ces bolje da cujes. Cinjenica je da sam tad malo bolje cuo a zaradio i zujanje. Ono se dosta, bas dosta smirilo Urutalom, i sve do prosle nedelje je bilo skoro ok (cak sam i prestao da ga pijem) kada se upala vratila, uvo zacepilo i zujanje totalno nepodnosljivo. Utesih se malo, citajuci juce forume jer se javila jedna zena koja je dobila zujanje, jako slabo cuje a vrhunac svega radi kao call-operater i sta ce sad sa poslom....
Cuvaj se!!!

evo malo linkova, nasih srodnih dusa
http://www.orlns.org/vvasa_pitanja.htm
http://www.planeta.org.yu/10/med2.htm (nedo bog)
jeja1
Stalni član
Stalni  član

Post od jeja1 »

Strasno,probacu Urutal,sada ima vec 3 nedelje da slabije cujem i ovo zujanje,a izgleda kao da se privikavam na novonastalu situaciju.A to me nervira,zato sto znam da mogu bolje da cujem i cini mi se da ce mi ovo postati normalno.Sta su ti rekli za sluh,jel ostecen(nedo bog) ili nije?Ovo je zlo za mene ,ko nije osetio nezna kako nam je.
Pozdrav...
elinfo
Novi član
Novi član

Post od elinfo »

Izbegavaj tisinu, pusti muziku ili bilo sta. Tako ces trubace mnogo manje da cujes a i mozak ce lakse da eliminise nepozeljne zvuke. To je kao sat kada ti kuca a ti ga i ne cujes da kuca jer ga je mozak eliminisao (naravno, mehanicki, ne elektronski sat :D ). Ja sam jutros ponovo poceo da pijem urutal i mogu da ti kazem da imam osmeh na licu. Valjda ce da potraje... Dosta mi se smanjilo pistanje i zujanje. Ima ga ali me ne ometa u radu. Sluh valjda nije ostecen, jer je ipak upala koju na vreme saniram. Ima doduse razlika u sluhu.. recimo kad pustum ono tuu..tuu iz telefona na osteceno uvo ne cujem najvise tonovo, pa mu zvuk dodje filtrian od smetnji :D . Bez brige, bice bolje, samo NEMOJ da razmisljas mnogo o tome i gledaj da ti nesto zuji, svira, tandrce oko tebe. Tako mozak mnogo lakse eliminise nepozeljne zvuke.

Ne znam tebi, ali meni je najgore nocu kad legnem i kad je sve tiho pa pistanje dodje do izrazaja. Nema sanse da zaspim...

Cujemo se :D
jeja1
Stalni član
Stalni  član

Post od jeja1 »

Uze mi rec iz usta.Pred spavanje kada legnem zujanje kao da se pojaca,a u toku dana dok sam aktivna kao da se smanji.Pocelo je da me svrbi uvo povremeno nemogu da izdrzim pa uzmem stapice i cesem se,znam da nevalja ali moram.Prvo mi prija,a posle me malo zaboli,ali prodje.
Pozdrav...
elinfo
Novi član
Novi član

Post od elinfo »

Jejo, znas kako kazu:
Merak nema cenu :D
stapic i uvo su savrsena kombinacija

A sad malo ozbiljni. Setih se hemomicina. Zadnji put sam uz njega pio i baktisuptil, posto Hemomicin pobije i one "dobre" bakterije u crevima i onda stomak ne funkcionise. Baktisputil uspostavlja redovnu floru. Naravno, jogurt obavezno pi kada pijes antibiotike!
Time sam redukovao bolove i probleme koje sam ranije imao. Citao sam neka istrazivanja na netu: Od 4400 ispitanika koji su testirali Hemomicin samo 120 je imalo raznih problema a 80 % njih je imalo stomacnih problema...

Poz.
Vlada

ps
Ja malo vise sad sedim pored racunara jer sam primetio da mi zvuk ventilatora prija jer time manje cujem zujanje (jeb... do pre neki dan me nervirao).
Inace, uzeo sam stvar u svoje ruke, totalno promenio terapiju, i reci cu ti za dva tri dana sta sam uradio ako se pokaze valjano, mada ne savetujem nikom (da kucnem u drvo od juce do danas je 50 % bolje)...

Ide noc...vec se nerviram....
elinfo
Novi član
Novi član

Post od elinfo »

ejjj, danas je Sveti Sava. To zvone crkvena zvona, sa nama je sve ok :D
Odgovori