Vrlo specifican Tinnitus u levom uhu

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Milan9191
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2018 10:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Vrlo specifican Tinnitus u levom uhu

Post od Milan9191 »

Kao sto i naslov kaze, javlja se vrlo specificno prilikom nekog naprezanja znaci nekim fizickim nadrazajem , konkretno ujutru se protegnem i cujem tj registrujem nekakve oscilacije, treperenje, bubnjeve. Zatim kad zazmurim i tom prilikom dodam malo napora, ono kad zazmurite malo jace da protrljate oci, ponovo se javi ono isto treperenje, zatim prozevam se opet to dosadno treperenje. Bez ikakvog fizickog napora sve je ok.
Od skorijih pregleda odradio sam ultrazvuk srca, test opterecenja, krvnu sliku, EKG, ultrazvuk abdomena, kolordopler krvnih sudova vrata i sve to je bilo ok.
Razlozi gore navedenih pregleda bio je blago povisen pritisak 80/130-140

Sta moze da bude uzrok i koliko je alarmantno?

Jako je iritantno.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Vrlo specifican Tinnitus u levom uhu

Post od aaaca »

То може да буде нормално али може бити да имаш проблема са синусима или средњим уветом.
Nikola9995
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 08, 2017 9:44 pm

Post od Nikola9995 »

Kod mene je slicno nesto. Zatreperi u desnom uvetu nekad kada progutam ili zevam, ili ako usmrknem ili kako ti kazes kad dodje do naprezanja nekih "mišića lica". Isto mislim da ima veze sa sinusima jer je izrazeije ukoliko osecam sekret u gornjem delu sinusa.
Milan9191
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2018 10:38 am

Post od Milan9191 »

Izgleda da su sinusi u pitanju, u maksilarnom sinusu imam mukokelu, slucajno otkrivena prilikom MRI pregleda, naravno predlozeno hirursko uklanjanje iste, ali to je za sada sve na cekanju posto sem povremene glavoboje drugih simptoma nema.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Имаш пар савета за лечење синуса на мом сајту http://*
Odgovori