U vezi hronicnog sinuzitisa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
todor0004
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 24, 2013 1:06 pm

U vezi hronicnog sinuzitisa

Post od todor0004 »

Dobar dan svima.Interesuje me nekoliko stvari na koje se nadam da ovde mogu dobiti odgovor(posto ne mogu postici najbolju komunikaciju sa mojim orl dr.).

Posto sam ovo dugo zapostavio doslo je do hronicne upale sinusa(preciznije Sinusitis chronica non specificata J239).Bris grla kaze da je sve u redu dok je u nosu pronadljena zlatna stafilokoka.Ovo ce biti vec 4 nedelja kako pijem antibiotike i takodje nema slivannja niz nos nego samo iz sinusa u grlo.E sad dolazim do samih pitanja:

-Koliki su pomak napravili antibiotici(na prvom rtg nalazu pre mesec dana je ustanovljena devijacija nosnog septuma/prednje nazalne supljine su smanjene transparencije,dok je na ovom od pre dva dana rubno zasencen desni frontalni sinus,a u njemu je manja senka kruznog intenziteta kalcijuma.(bez devijacije septuma :-? ))?

-Da li je pri jakim slivanjima uobicajno imati tahikardiju(ili da uopste srce brze kuca) u kratkom vremenskom rasponu?

-Danas sam zajedno sa sekretom pljuvao i krv,malo ruzicastu,malo cistu,ali je jako kratko trajalo(vratilo se u normalu).Da li je ovo uobicajno kod obolelih od gore navedene bolesti?

-Da li su marisol kapi nekome od vas na forumu pomogle dugorocno ili je i to jako kratkotrajno resenje?

Unapred zahvalan.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: U vezi hronicnog sinuzitisa

Post od aa_aca »

Погледај на мом сајту њњњ.аца.рс шта сам нашао за синусе: један хомеопатски лек и један домаћи.

Не знам да икаква веза може да постоји између сливања секрета и тахикардије. Тахикардија је веома често последица мањка воде у организму.

Крв из синуса говори о веома јакој упали.

Када имам проблеме са синусима обавезно их грејем, наравно благо. Добро дође и инхалација јер отвара канале па се синуси лакше празне.

Мени Марисол једва да има неког ефекта. Пред спавање користим Олинт.

Ако неко зна како да се направе капи за нос од дивљег кестена, нека ми јави.
todor0004
Novi član
Novi član

Post od todor0004 »

Hvala Aco.....

Posto verujem da vecina vas ima iskustva sa ovim jos jedno pitanje:
Kolika je opasnost da mi se ovo jako pogorsa ako uopsteno pauziram sa antibioticima 10 dana?
todor0004
Novi član
Novi član

Post od todor0004 »

todor0004 napisao:Hvala Aco.....

Posto verujem da vecina vas ima iskustva sa ovim jos jedno pitanje:
Kolika je opasnost da mi se ovo jako pogorsa ako uopsteno pauziram sa antibioticima 10 dana inastavim sa ostalim vidovima terapije?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Што се мене тиче, антибиотике треба да примениш по упутству, већ како ти је рекао онај ко ти их је преписао. Ако имаш јаку бактеријску упалу, не би било паметно да прекинеш терапију.

Истовремено са њима можеш да примењујеш остале терапије: хомеопатске лекове, грејање... Не знам шта си још мислио под осталим видовима терапије.
Odgovori