USIIIII BOLEEEE KAKO LECITIII

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
medenjak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2012 3:03 pm

USIIIII BOLEEEE KAKO LECITIII

Post od medenjak »

Bila sam na Adi ovih dana i upala mi je sva ona prljavstina u usi. Desilo mi se to i prosle godine i tada sam isla kod doktora, ali ne zelim nikad vise! Ne znam sta je on tada radio sa mojim uvetom ali to je tolikoo boleloo..Cak posle toga nisam cula jedno minut i malo je falilo da padnem u nesvest!!
I sada opet isto.Crveno je,boli kad ga pipnem ili kada zevam,zvacem,a ponekad i neprestano..Samo ovog puta mi je jedno delimicno zapuseno(cujem,ali slabije).Mislim da se zapusilo od kapi..Nema sta nisam pokusala ali nece da se otpusi!Ne znam sta da radim? Kod usnog necu da idem, jer sta ako mi zezne nesto!? Bila sam kod doktora opste prakse i dao mi je antibiotike i kapi za usi i rekao da ako mi bude bolje ne moram kod usnog , jer je guzva. Molim Vas dajte mi neki savet... Nerviram seee
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:25 pm

Re: USIIIII BOLEEEE KAKO LECITIII

Post od gerda »

Koje kapi za uši i koje antibiotike piješ.Znam da upala uha jako boli i naravno mora se lečiti.neznam šta očekuješ od nas sa foruma da ti kažemo kako da lečiš takvu upalu uha.Poseta lekaru je obavezna jer on može da pogleda u uho i vidi kolika je upala ima li gnoja da nije slučajno bubna opna pukla .
Želim brz oporavak.
medenjak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2012 3:03 pm

Post od medenjak »

Jooj sad se me malo uplasio....Sto kazes TAKVU upalu uva? I nije mi palo na pamet da mi je bubna opna puklaaa...Mislis da je moguce??? :o Mislim nije mi krvarilo uvo... A koristim kapi dexamethason-neomycin i to mi je receno da stavljam 10 kapi u usi po 3 puta na dan. Malo je cudno da se stavlja toliko. Mozda ti, ili neko sa foruma zna nesto vise o tome? :)
Sto se tice antibiotika na svakih 12 sati pijem panklav, ali ne osecam da mi je ista bolje...
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:25 pm

Post od gerda »

Izvini ja baš kasnim.Opravdano.Nadam se da je uho prošlo uz Panklav i kapi.Dali je mnogo ili ne kapi sve zavisi od lekara.Svaki lekar ima svoju metodu lečenja.Čuvaj se ,Svako dobro ti želim.
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
Kontakt:

Post od drdusan »

Upala usnog kanala se naziva i swimmer's ear jer se bas najcesce i vidja leti nakon plivanja kada voda udje i zadrzi se u uvu.

najcesce se leci samo lokalno, tj. antibiotskim kapima ili kremama, davanje antibiotika per os (da se pije) najcesce nije potrebno.

Medjutim cesto je potrebno i ispiranje uva. Pogotovo ako je prisutan cerumenski cep.
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
TijanaV
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2013 9:33 am

Post od TijanaV »

Pozdrav. Imam jedan problem vec danima i nadam se da ce mi neko pomoci. Pre par godina sam imala infekciju ( gljivice u usima crne i tamnoo zelene boje) isla sam par dana na ispiranje i stavljali su mi Obitin krem i Nistatin mast. Sve je bilo ok mesec dana i onda mi se opet pojavilo isto, svrab koje posle cesanja dovede do rana u usima. Sad trenutno mi je zacepljeno uho, stalno mi zuji usima, osecam povremen bol a kad stapicem procacka opet ima crnih tragova na stapicu. U apoteci su mi dali Canesten kapi ali tek ih stavljam jedan dan. Jel ima neko slicno iskustvo i jel mi neko moze o cemu se tu radi? Hvala unapred
Odgovori