upaljeno grlo

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zdenka.boskovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 19, 2007 3:05 pm

upaljeno grlo

Post od zdenka.boskovic »

Citajuci na internetu neke clanke vezane za stalnu upalu grla vidjela sam I Vas odgovor nekoj djevojci,koja je imala simptome slicne ovima koje ja imam.

Prije otprilike mjesec dana pocelo je neko neprijatno stezanje u grlu(kao da vas neko steze za vrat),osjecaj knedle u grlu,podrigivanje koje mi zazari grlo.U pocetku sam imala osjecaj da mi cijela usna duplja gori.Grlo je konstantno bolno I upaljeno.Prvo sam promala inekcije za grlo koje su malo ublazile bol.Kasnije mi gastroenterolog rekao da je u pitanju REFLUX t.j.vracanje zeludacne kiseline u grlo.Dvije nedelje sam pila Controlok,pa ona dvije nedelje Famotidin ujutro I navece prije spavanja.U smislu zarenja usne duplje mi je lakse ali je ostao bol u grlu kao I cesto podrigivanje.Podrigivanje vise nije onako neprijatno jer ne osjecam vrelinu pri tome.Napominjem da mi nije radjenaEndoskopija. Svi brisevi na bakterije i gljivice su uredni.
Interesuje me da li ovi simptomi mogu biti posledica REFLUX-a I da li grlo moze biti ovako dugo upaljeno zbog toga?

Unaprijed zahvalna!

Zdenka
Odgovori