upala srednjeg uha-ugradnja chipa???

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
femina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 28, 2008 1:42 pm

upala srednjeg uha-ugradnja chipa???

Post od femina »

Ima li neko pojma o tome kakv cip se ugradjuje u predelu iza uha da bi se poboljsalo izlucivanje sekreta iz srednjeg uha????
Naime moja prijateljica koja zivi u EU ima sina od 4.5god koji se skoro od rodjenja pati sa upalama grla i uha-skoro svaki mesec je pio antibiotike i na zadnjem pregledu kod ORL su ustanovili da dete slabije cuje i da bi trebao operatvnim putem da se ugradi neki chip (iza ushne skoljke) koji bi pospesio eliminaciju nagomilanog sekreta u srednjem uhu :o Posto ne barata najbolje tamosnjim jezikom nije sigurna da li je dobro razumela o cemu se radi..Ja znam za cevcice koje se ugradjuju u membranu ali ona kaze da se radi o necemu sto se ugradjue iza uha..da li je to nesto novo? ima li neko pojma o ovome? Ja sam guglala al ne nadjoh nista u vezi sa ovim...
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Re: upala srednjeg uha-ugradnja chipa???

Post od melita keller »

Moje dete ima isti problem i bas sada odlucuju da li ce mu ugradjivati cevcice pa sam dosta i ja citala na temu i sto se tice drenaze sekreta to je jedini postupak .Kod nagomilavanja tecnosti i tog takozvanog negaticnog pritiska postoji vid slabijeg slua ali on nije trajnog karaktera pa se ne koriguje jer nestaje operacijom treceg krajnika ili + ugradnja cevcica.Ne znam dali dete te vase prijateljice nema neki ozbiljniji problem od ovog sto sam navela pa da mu rade korekcije sluha koji je ostecen jer se digitalni slusni aparat sada naziva cipom jer on to i jeste i moguce ida je sluh ostecen zbog nekog ozbiljnijeg razloga koji joj nisu jasno objasnili.Nije bas isto cevcice su bezazlene a slusni aparat je alusni aparat i to je vec trajno ostecenje.Ja bih licno na njenom mestu malo zapela da mi razjasni situaciju.
femina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 28, 2008 1:42 pm

Post od femina »

Hvala puno na odgovoru,znaci ipak taj chip se ugradjuje za korekciju sluha :(
Ona jeste zapela da joj objasne i bila je ubedjena da se radi o cevcicama ali kaze da se zbunila kad joj je pokazao da se ugradjuje iza uha...dal' je moguce da sa 4.5 godine vec ima trajno ostecenje sluha :( ali znas sta, rekli su joj da se to kasnije, taj chip, kad odradi stvar izvadi :o to me malo zbunjuje..zasto bi ga vadili ako je sluh trajno ostecen..
Moj sin je takodje u tom uzrastu imao problem sa usima ali smo ga hvala Bogu prevazisli :)
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Post od melita keller »

Nazalost ostecenje sluha nebira starosnu dob mi smo na igralistu upoznali jednog slatkisa od 2 godine koji nosi aparatic od 1,5 god isto je pocelo sa upalom srednjeg ua ali se iskomplikovalo i kada dodje do ostecenja to je nazalost trajno.Stvarno neznam sta bi moglo biti to sto zele da u rade detetu tvoje drugarice nadam se da ce biti ok.
micika84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 01, 2013 12:19 pm

Post od micika84 »

imamo zakazanu ugradnju cevcica za sedam dana, devojcica mi ima 4,5 godine. ako neko moze da podeli iskustvo, koliko traje sama intervencija, koliko su ceste komplikacije, bilo sta sto bi mi znacilo da znam pre nego sto odemo, bila bih vam zahvalna.
Odgovori