upala krajnika-tonzilitis

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
anette
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 23, 2013 5:24 pm

upala krajnika-tonzilitis

Post od anette »

Imam upalu krajnika koja se javila posle Beer fest-a, najverovatnije zbog prasine. Gnojni cep na levom krajniku, uvecani su, bolni na dodir, sa desne strane se bol siri ka uhu, bol se javlja pri gutanju, eritem sluzokoze, osecam malo slajma u predelu krajnika. Ne kasljem, ne boli me grlo, vec iskljucivo predeo gde se nalaze krajnici, ne curi mi nos niti je zapusen. Opste stanje je normalno, nema povisene temperature, bolova u misicima niti malaksalosti, obavljam normalno sve dnevne aktivnosti. Tantum verde u spreju i slicni preparati mi ne pomazu, bol mi olaksava samo brufen, doktorka mi je prvo dala sinacilin, medjutim posle 4 dana terapije mi se upala samo pogorsala, pa mi je dala da pijem hemomycin 250 mg prvi dan na 12 h ostali dani na 24 h po jedna kapsula. Plasim se jer je ovo vec sigurno 4. put ove godine da imam problema sa krajnicima, ne znam da li je uopste ova doza hemomycin-a ispravna buduci da se secam da sam zimus pila po dve kapsule od 250 mg na 24 h. Imam 18 godina.
Odgovori