uho jos uvjek zacepljeno

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
snjezana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:45 pm

uho jos uvjek zacepljeno

Post od snjezana »

prije 4 tjedna imala sam upalu srednjeg uha a takodjer mi je pukao bubnjic. Pomocu antibiotika i grijanja crvnom lampom upala je prosla a bubnjic zacjelio. Ali ostala jo jos uvjek "voda u uhu" Jedan dr. otorinolaringolog zeli busiti bubnjic da bi tekucina izasla a drugi pronalazi neku izraslinu u nosu pa me salje na obradu u univerzitetsku polikliniku. Na internetu sam procitala da upala srednjeg uha i "voda u uhu" mogu bit bit neki od simptoma raka nosne supljine.mozda mi vi mozete reci nesto vise o tome. Unapred hvala
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Jao svasta gde nadjoste rak nosne duplje :roll: :roll: :roll: ??I sta je ta tecnost u uhu(je li to hydrotimpanon ili pyotimpanon) da li je ta izraslina cholesteatom??CT temporalne kosti i eventualna operacija ako se radi o cholesteatomu a ako je hydrotimpanon ili pyotimpanon dovoljna ce biti paracenteza i antibiotici.
snjezana
Stalni član
Stalni  član

Post od snjezana »

ma i sama se ne snalazim sa svim timoko mog uha. Sve stasam pitala doktora ostalo je neodgovoreno oa sam malo isla trazit po internetu.Tek sad bas nista neznam. Razumjela samsamo da je pronadjeno nesto u nosu pa cese komadictoga dati na analizu. sedam dana prije pri pregledu obe nosnice nije pronadjeno nista.
snjezana
Stalni član
Stalni  član

jos uvjek zacepljeno uho

Post od snjezana »

mislim dase ne radi o cholestenomu nego o necemu sto je vidio prilikompregleda desne nosnice. na njemacki se to kaze gewebsvermehrung nasen rachen. Pitala sam gada mi objasni o cemu se radi ali nisam dobila odgovor i zato vas molim da pomognete
Odgovori