Svrab u ušima
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 07, 2012 11:36 am
Svrab u ušima
Već nekih pola godina imam svrab u ušima. Verovatno je to posledica toga što sam i po dva puta dnevno čistila uši sa štapićima. Prestala sam da koristim štapiće pre mesec-dva i sad povremeno koristim hidrogen. Medjutim svrab je još uvek tu i čini mi se pod prstom da imam neku malu krastu. Jel postoje neke kapi ili krema koje mogu da probam da uzmem da ne moram kod doktora jer baš i nemam slobodnog vremena. Ako ne prodje i posle toga ići ću kod doktora.
Re: Svrab u ušima
Nedavno sam čula za sličan slučaj, i ta osoba je previše čistila uši štapićima koji se uopšte ne preporučuju. Ja bih ti savetovala da posetiš doktora i uradiš bris uha.
Не треба драпати уши. Ако се сва маст скине, почињу да се јављају инфекције и свраб.
Шта радиш хидрогеном?
Шта радиш хидрогеном?
3% hidrogen se koristi za uklanjanje cerumena kod zapušenosti slušnog kanala.
Мене је занимало шта marijajovic84 ради тако често са хидрогеном. Не може ушни канал да јој се запуши чешће од једном у неколико година.
Ne mora da znači. Ja sam kao mala često imala problem sa zapušenjem slušnog kanala. U svakom slučaju, ne valja preterano čistiti cerumen jer on ima zaštitnu ulogu i upravo zbog njegovog nedostatka javlja se svrab, a štapići za uši se ne preporučuju jer još više guraju cerumen unutra.
Мислио сам на нормалну и просечну ситуацију. Ти си као мала вероватно имала проблема са носем и синусима, можда и упалама крајника, па се и церумен у ушима појачано стварао. Да ли?
Tačno. A i doktor mi je rekao da su mi slušni kanali navodno uski.
Е немам рецепт за проширење ушних канала. 

Nisam ni mislila da ga imaš. 

Ми се испричасмо, а од Марије ни трага ни гласа.
Сетио сам се да сам једном приликом баш за свраб у ушима користио Прополис крему коју прави "Пчеларска кућа Ковачевић".
Сетио сам се да сам једном приликом баш за свраб у ушима користио Прополис крему коју прави "Пчеларска кућа Ковачевић".
Ne bih ja ništa stavljala na svoju ruku bez konsultacije sa otorinolaringologom.
Немој да претерујеш. Не мора да се трчи код лекара баш за сваку огреботину. Овде је довољно да само трункицу креме намаже да доступни део канала. Наравно да не треба да се угурава у уво, него само колико може малим прстом да се дохвати.
Možda ima infekciju, tako da ne bih tako olako tvrdila da ne treba da se ide kod lekara.
Пошто је већ пола године сврби, још десетак дана јој неће бити проблем, нарочито због тога што је сама рекла да је пречесто чистила уши. Довољно је да их не чисти неколико дана и уз коришћење Прополис креме све треба да прође са неких пет до седам дана. Ако не прође нека онда иде до лекара, али џабе причамо када је нема на форуму.