sve i svasta...

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Post od tajchi »

Nisam bila u prilici da ranije odgovorim.Da,vaginalete se otapaju u usnoj duplji kao bombone.Znam da zvuci cudno,ali zbog slicnosti oralne i vaginalne sluzokoze imaju odlican efekat .
Jedna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 11:35 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jedna »

Nisam bila u prilici da ranije odgovorim.Da,vaginalete se otapaju u usnoj duplji kao bombone.Znam da zvuci cudno,ali zbog slicnosti oralne i vaginalne sluzokoze imaju odlican efekat .
Ovo prvi put cujem.... Mozda pomaze, ali mi je nekako bljak... :-?
pepeljuga
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 12:02 pm

Post od pepeljuga »

Da budem iskrena i meni je to "bljak"..i ne verujem da cu tako nesto probati..
ipak,tajchi tebi hvala...
titanic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:31 pm

Post od titanic »

Pepeljugo, da li si se izlijecila od candide iz grla, ako jesti kako je islo, sta si sve koristila. Ja imam iste te probleme i uzimam Nistatin drazeje koje sisam, koristim ih vec 7 dana,pa ne znam koliko dugo ih trebam koristiti posto koliko sedmica i koliko drazeja dnevno.iDrazeje uzimam na svoju ruku pa zato ne znam nista pouzdanije osim sto pise u deklaraciji.
Molim za odgovor.
Pozdrav! :roll:
emre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 11:10 am
Kontakt:

Post od emre »

jezik mi je beo,osecam nelagodnost u glu i potrebu da kasljem.posle dugog nagona izbacujem beli slajm,ili tacnije sluz,preko dana je bele boje a kad ustanem je zuckaste...da li i tu posoje neki simptomi kandide?:(
cao
makaja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 25, 2007 10:52 pm

Re: sve i svasta...

Post od makaja »

Ok. procitala sam sve postove i nesto mi nije jasno. Ja sam uzela za lecenje gljivica na grlu i jeziku nystatin tablete... Meni je doktor rekao da su za sisanje, ali u uputstvu svuda stoji da su za lecenje crevnih gljivica. Jel ima to neke veze? Da li je mozda ipak bolje da ja uzmem kapi?
makaja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 25, 2007 10:52 pm

Post od makaja »

emre napisao:jezik mi je beo,osecam nelagodnost u glu i potrebu da kasljem.posle dugog nagona izbacujem beli slajm,ili tacnije sluz,preko dana je bele boje a kad ustanem je zuckaste...da li i tu posoje neki simptomi kandide?:(
Postoji velika mogucnost da jeste, ali ja ne mogu sa sigurnoscu da ti odgovorim... To sam otprilike i ja osecala...
sanjasarcevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2013 6:30 pm

Post od sanjasarcevic »

Vidim da se odavno pisalo o ovoj temi ali mene sada interesuje misljenje :) ...Snimala sam vrat i grlo jer sam sumnjala na nesto tu i sve je u redu..U grlu osecam kao da mi nesto stoji i kada gutam krene ka dole pa se vrati,nervira me strasno..Da li bi to mogla da bude ta bakterija kandida, sta da koristim kao lek?
Hvala!
rissti
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 28, 2014 11:57 am

Post od rissti »

Imam kandidu na jeziku,kasljucanje, slajm...i doktor kod kog sam bio je malo nezainteresovano pogledao i prepisao rastvor gencijane 2%, gengigel rastvor, i propolis kapi za nos (koje mi smetaju pa sad koristim marisol). Cini mi se da se gube belicaste fleke na jeziku,pa se opet vrate,i tako iznova. Ali sada imam novi problem-vrlo neprijatan zadah koji cini mi se dolazi iz grla.
Prvo pitanje je koliko je rastvor gencijane delotvoran protiv kandidijaze?
A drugo, sta moze biti uzrok zadaha jer ga do sada nije bilo (tretman primenjujem nedelju i po dana)? Da li je mouda bolje da predjem na nistatin kapi, posto vidim da se pominju kao najbolji lek?
Odgovori