STREPTOCCOCUS AGALACTIAE-1/2

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
geronimo01
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 24, 2007 11:54 pm

STREPTOCCOCUS AGALACTIAE-1/2

Post od geronimo01 »

Upravo mi je stigao još jedan nalaz BRIS URETRE,onaj prije bris je bio dobar

KULTIVACIJA AEROBNA
IZOLAT 01:Streptococcus agalactiae-1/2

ANTIBIOGRAM IZOLAT 01
KOTRIMOKSAZOL R
AZITROMICIN S
KLINDAMICIN S
ERITROMICIN S
CEFALOTIN S
AMOKSICILIN S
PENICILIN G S

Tumačenje antibiograma:S osjetljiv,I umjereno osjetljiv,R neosjetljiv

Dobio sam sumamed kao lijek za terapiju,nakon njega trebam ponoviti nalaz.

Nalaze koje sam radio su: URIN-kultivacija aerobna,kulture ostale sterilne,EJAKULAT-patogene bakterije nisu izolirane,napomena-u kulturi poraslo 1000 bakterija/ml.,CLAMYDIA TRACHOMATIS-negativna,BRIS JEZIKA,-gljive nisu iozolirane,BRIS URETRE-gljive nisu izolirane,TPHA-negativan,VDRL-negativan,IMUNO ENZIMNI TEST-HEPATITIS Bs ANTIGEN-negativan,HEPATITIS CPROTUTIJELA-negativan,HIV1 i 2 protutijela-negativan,BRIS URETRE-mikroskopski i kultivacijom u uzorku nije nađen Trichomonas vaginalis,,BRIS GRLA-patogene bakterije nisu izolirane,Sedimentacija 3,Kolesterol malo povišen 6.75,granica je 5.0 u urinu nešto sluzi,kristalaCa oksalata,ostalo u granicama.

Da li je moguće da problemi sa spolovilom-žarenje,pečenje na mjestu gdje izlazi urin,razne crvene fleke,bolovi na tom,mjestu,iritacija kože glavića-glavić bude kao prekriven nekim tankim bijelim slojem(napominjem
Pogledajte moju temu- bijeli jezik,kiselost u ustima,kvržice u ustima iz nutra itd, ovo se nadovezuje sa tom temom
da sam obrezan prije nekoliko godina-neki problemi su bili nastali pa sam morao),bolovi u trbuhu,ispod trbuha,problemi sa erekcijom,da li sa usnom šupljinom probleme koje imam ,a nastali su kad i problemi sa spolovilom,također mogu imati veze sa tom streptokokom,žarenje-pečenje u ustima,usnice sa nekom naslagom kao da su afte,kisel okus u ustima,sitni prištići crveni,bijeli jezik sa velikim naslagama,kvržice u oralnoj šupljini,osječaj stiskanja ždrijela,trnjenje zubiju-čeljusti,koliko traje lijećenje,koliko je opasno,kako se dobiva,da li ima poslijedica
geronimo01
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 24, 2007 11:54 pm

Post od geronimo01 »

našli su mi gljive na jeziku misle da bi mogla biti oralna kandidijaza,upotrebljavam rojazol oralni gel,da li ima što bolje,našto trebam voditi pažnju,treba li paziti što jesti,piti,kako liječiti,ako je to stvarno kandidijaza,očekujem točan odgovor od specijaliste za 3 tjedna
Odgovori