Stezanje u grlu-Pitanje

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Burga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 02, 2007 2:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Stezanje u grlu-Pitanje

Post od Burga »

Imam sledeci problem, pa ako moze neko da mi protumaci:

Osecam neko stezanje u grlu, u delu oko grkljana, i imam osecaj kao da se gusim, a inace u zadnjih 7-10 dana osecam neki pritisak u gornjem delu nosa (kao da su sinusi). Ovo gusenje drzi neko vreme pa se primiri, nocu vlda je dobro, a kada ocekujem neku vest koja bi mogla biti nepovoljna, taj osecag gusenja se pojaca.

Interesuje me kolko je to povezano sa "nekom" stresnom situacijom (a imalo ih dosta u zadnjih par dana) ili sa prekomernim opterecenjem na poslu (smena 12 sati, svaka treca noc nespavanje). Mozda ja ovo nisam lepo objasnio, umoran sam dosao sa posla, a sutra ponovo u smenu od 12 sati.

Ako neko moze nesto na ovo da doda-dopise neka se javi, unapred zahvlan bicu svima,
Pozdrav
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm

Post od gorangard »

Ako osetite pritisak u korenu nosa to je verovatno upala frontalnih sinusa. Ja takođe imam to i kod bilo kog lekara da odem svi pitaju "Koliko vas boli?" a mene ne boli uopšte, samo osećam napetost. To može a ne mora da ima veze sa stezanjem u grlu. Možda je samo upala grla i blaža upala sinusa?

Najpametnije je ipak da odete na ORL na pregled ...
maconi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 27, 2007 2:57 pm

Post od maconi »

Evo ja sam naisla slucajno na ovaj opis tragajuci sta moze da bude uzrok stezanja u grlu. I eto bas kao sto je opisano i ovde i ja ima tu senzaciju da me steze u grlu i osecaj je kao da je to sto e desava mehanicke prirode kao da me je neko uzeo i stisao za gusu a nije, imam osecaj da mi to cak izaziva i taj neki pritisak u sinusima i tesko mi je da disem cak mi se to stiskanje u grlu spust i malo nize ali daleko da se to mogu nazvati pluca. I ja se pitam od cega mi je to , deluje mi ili kao da je od napetosti, ili da je neka alergija na hranu , jer mi se to ponekad izrazajnije desi kad jedem ili da je to od stitne zlezde koja mi je bar pre par godina normalno funkcionisala ali nisam kontrolisala jer nemam neke druge simptome koje bi ne navele da je iskontrolisem ali kad pogledam grlo ona mi je vidljiva kao da je otecena mada mi je takva koliko se ja secam bila oduvek. Pliz sta bi to moglo da bude bas me nervira to neznanje i osecaj.
andjela7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 12:41 pm

Re: Stezanje u grlu-Pitanje

Post od andjela7 »

Burga napisao: Osecam neko stezanje u grlu, Pozdrav
izvadi bris,za svaki slucaj,i mene povremeno nesto steze u grlu,pa cak ponekad i na psihickoj bazi a imam candidu..dal to ima veze sa njom neznam...
Odgovori