STAFILOKOK u ushnom kanalu

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

STAFILOKOK u ushnom kanalu

Post od fedja »

pozdrav svima,
moja majka poslednjih godinu dana povremeno ima tegobe sa ushima...
proshle godine je osetila bol u uhu i otisla u dom zdravlja gde joj je jedna od med. sestara krajnje neljubazno i neprofesionalno nekakvim "sumnjivim" spricem ispirala uho... nakon izvesnog vremena, majka odlazi u drugu ustanovu gde joj vade bris i pronalaze stafilokok... stavljaju joj strajfne u ushne kanale, infekcija prolazi ali se ponovo javlja posle par meseci, i tako u krug... urade joj bris, stave strajfne, infekcija prodje, nakon nekog vremena sve ispocetka...
pre par dana smo ponovili ritual, u brisu oba uha je pronadjen stafilokok, stavili su joj strajfne... (ovo je drugi ili treci put, chini mi se, da joj u brisu pronalaze stafilokok i stavljaju strajfne u proteklih (skoro) godinu dana)...

mene interesuje koliko je ovo ozbiljno, da li je neko imao slichnih problema, postoji li uopshte mogucnost konachnog izlechenja bez recidiva infekcije, i da li je ovo shto sam vam opisao pravilan nachin lechenja pomenutog problema, tj da li je neshto radjeno pogreshno ili smo neshto propustili?

hvala puno svima na pomoci
sve najbolje
gvozden.stankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 29, 2014 8:55 pm

Re: STAFILOKOK u ushnom kanalu

Post od gvozden.stankovic »

pozdrav svima,
moja cerka poslednjih godinu dana povremeno ima tegobe sa ushima...
proshle godine je osetila bol u uhu i otisla u dom zdravlja gde joj je jedna od med. sestara krajnje neljubazno i neprofesionalno nekakvim "sumnjivim" spricem ispirala uho... nakon izvesnog vremena, cerka odlazi u drugu ustanovu gde joj rade bris i pronalaze stafilokok... ispiraju joj ushne kanale,prepisuju Panaklav I kapi citeral infekcija prolazi ali se ponovo javlja posle par meseci, i tako u krug... urade joj bris, , infekcija prodje, nakon nekog vremena sve ispocetka...

mene interesuje koliko je ovo ozbiljno, da li je neko imao slichnih problema, postoji li uopshte mogucnost konachnog izlechenja bez recidiva infekcije, i da li je ovo shto sam vam opisao pravilan nachin lechenja pomenutog problema,
hvala puno svima na pomoci
sve najbolje

Read more: http://www.doktor.rs/forum/posting.php? ... z30It1Bgem
Odgovori