Konstatovana mi je devijacija i hronicni sinuzitis, i lekar zahteva da uradim multislajsni skener sinusa (izmedju ostalog), pa me zanima sta mislite, koliko je to neophodno?
Koja je razlika izmedju spiralnog i multislajs (sem u ceni), i koje su jos opcije?
E da, posto je cena u Euromedic-u 100evra, a jedino sam tamo nasao, zanima me da li to mogu da uradim negde jeftinije i koje jos poliklinike vrse te usluge?
Unapred hvala!
Skener sinusa?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 4:25 pm
Odgovor za sinuse
Da li je potreban CT /skener/ sinusa zavisi od prirode simptoma i bilo koja vrsta skenera u koronalnoj projekciji je dovoljna za svakog koji zna da protumaci snimak /postoje jeftinije varijante ili cak besplatno/. U svakom slucaju za dijagnozu devijacije i sinuzitisa, pre skenera, pored obicnog ORL pregleda, treba uraditi ENDOSKOPSKI pregled nosa koji je bezbolan i besplatan.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 4:25 pm
Dopuna
Zaboravih da napisem da sam otorinolaringolog sa posebnim interesovanjem za rinologiju /nos, sinusi i slicno// u Gradskoj bolnici na Zvezdari.
Pozdrav
[email protected]
Pozdrav
[email protected]
Hvala najlepse,
vec mi je uradjen endoskopski pregled i alergoloski testovi (koji su negativni), tako da je ostalo da uradim skener pa da se vidi sta je u pitanju. Doktorka je pomenula moguce polipe i jos neke uzroke koje moze samo tako utvrditi.
Pri prvom pregledu mi je savetovala da odmah pocnem sa koriscenjem "nasonex" spreja (1 put dnevno po dva udisaja u svaku nozdrvu), ali iz nekog razloga on mi uopste pri koriscenju ne procisti disajne puteve, ni na kratko, a siguran sam da ga dobro koristim.
Za sada toliko o problematici, do skenera..
Pozdrav!
vec mi je uradjen endoskopski pregled i alergoloski testovi (koji su negativni), tako da je ostalo da uradim skener pa da se vidi sta je u pitanju. Doktorka je pomenula moguce polipe i jos neke uzroke koje moze samo tako utvrditi.
Pri prvom pregledu mi je savetovala da odmah pocnem sa koriscenjem "nasonex" spreja (1 put dnevno po dva udisaja u svaku nozdrvu), ali iz nekog razloga on mi uopste pri koriscenju ne procisti disajne puteve, ni na kratko, a siguran sam da ga dobro koristim.
Za sada toliko o problematici, do skenera..
Pozdrav!