sinusitis

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
senkica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 28, 2009 10:49 pm

sinusitis

Post od senkica »

vec 4-5 godina imam problema sa sinusima,bila sam kod lekara, uvek dobijam istu terapiju i tako u nedogled...
poslednje dve godine otprilike bar jednom mesecno imam glavobolje, oticanje desnog obraza i neprijatan miris u nosu..nakon svake terapije otprilike nakon nedelju dana pocinju ponovo isti simptomi...poslednjih mesec dana nemam glavobolje ali u toku dana svaki dan ali bas svaki ko zna koliko puta izbacujem velike kolicine sekreta koji je neprijatnog mirisa i takodje osecam da mi se sliva niz grlo....vec mi je dosadilo da idem kod orl jer terapiju znam i sama napamet.. :cry:
ovo sad proljetno ciscenje :o kako ja to zovem vec...zahteva li neku vecu brigu i da li je potrebna terapija ?
Ne znam vise sta da radim i kome da se obratim i zaista me zanima ima li vise ikakvog efekta konstantno ponovljati panklav, fluimucil, inhalacije itd...ili postoji neko drugo resenje..a da nije operacija jer uzgred receno prestravljuje me pomisao na nju mada mi je nisu ni nudili kao konacno resenje
Troyan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 10:54 am

Post od Troyan »

@Senkica

Hronican sinusitis moze sam po sebi biti "Dosadna" i bolna pojava.U nekim slucajevima moze doci i do sakupljanja sekreta u predelu paranazalnih supljina.Ako imas problema sa devijacijom nazalne supljine postoji mogucnost da sakupljeni sekret ne moze da se drenira pravilno.

Inhalacije su obavezne i moras biti revnosna u njima ali je takodje i bitno da se javis dobrom maksilofacijalnom hirurgu na pregled kako bi ustanovio tvoje stanje i kako bi bila upucena na dalje lecenje.

Obicno se uradi CT skener kako bi se proverilo da li u sinusnim supljinama
postoji mukozna promena.Sama operacija ne traje dugo,post operativni proces je kratak.
senkica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 28, 2009 10:49 pm

Post od senkica »

Da, imam devijaciju a na poslednjem rendgenu sve sinusne supljine bile su prepune sekreta, tacnije nije nigde bilo supljine. :cry:
Troyan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 10:54 am

Post od Troyan »

Javi se sto pre hirurgu i odradi sve neophodne analize.
Odgovori