sinusi
sinusi
Imam glavobolje od novembra prosle godine... Bio sam na RTG snimanju glave i sinusa i konstatovana je upala sinusa.. Koristio sam neke antibiotike, ali nije pomoglo i od tada nisam lecio ovaj problem ni na koji nacin. Ono sto me zanima je li moguce da taj problem prodje sada preko leta, tj da simptomi nestanu. Najvise me brine, sto pri malo vecoj fizickoj aktivnosti, dolazi do pojacane glavobolje... Glavobolja je najcesta u slepoocnom delu, u obrazima, ali se pojavljuje i u zadnjem delu glave! Zanima me da li fizicka aktivnost utice na pogorsanju simptoma ili je to do nekog drugog problema? Inace, imam malu guscu krv, eritrociti i hemoglobin su na gornjoj granici.. Imam 22 god, muskarac.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: sinusi
Opisanje glavobolje nisu specificne za frointalne sinuse, vise su vezane za hipertenzivne probleme, eventualno porbleme sa vidom itd. Sa druge strane, postoje i pansonuzitisne promene, kada su upaljeni i sfenoidalni sinusi, pa ni to nije iskljuceno. Plan dijagnostike i lecenja:
1. Bris nosa i zdrela, eventualno davanje antibiotika prema antibiogramu, plus davanje antihistaminika i Olynth sprej u nos. Kod nolova po potrebiparacetamol, analgin ili antireumatici.
2. Redovna kontrola pritiska
3. Oftalmoloski pregled
2. Eventualno CT paranazalnih supljina ili MR endokranijuma sa snimanjem sinusa.
Sve najbolje.
1. Bris nosa i zdrela, eventualno davanje antibiotika prema antibiogramu, plus davanje antihistaminika i Olynth sprej u nos. Kod nolova po potrebiparacetamol, analgin ili antireumatici.
2. Redovna kontrola pritiska
3. Oftalmoloski pregled
2. Eventualno CT paranazalnih supljina ili MR endokranijuma sa snimanjem sinusa.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Hvala na odgovoru i samo da dodam...
Kontrolisao sam pritisak svih ovih meseci, to je prvo sto sam uradio, i uvek je bio u granicama normale... Sto se tice bolova, da dodam, najcesci su u predelu slepoocnice i ceonom delu (vise sa strane) i bolovi se javljaju uvek na razlicitom mestu, tj stalno bol ''seta''. Sto se tice obraza imam osecaj kao da su nateceni... Konstantno imam osecaj da imam neki sekret u nosu (blize zdrelu), koji jednostavno ne mogu da izbacim i taj sekret se takodje povecava prilikom nekih fizickih aktivnosti.
Kontrolisao sam pritisak svih ovih meseci, to je prvo sto sam uradio, i uvek je bio u granicama normale... Sto se tice bolova, da dodam, najcesci su u predelu slepoocnice i ceonom delu (vise sa strane) i bolovi se javljaju uvek na razlicitom mestu, tj stalno bol ''seta''. Sto se tice obraza imam osecaj kao da su nateceni... Konstantno imam osecaj da imam neki sekret u nosu (blize zdrelu), koji jednostavno ne mogu da izbacim i taj sekret se takodje povecava prilikom nekih fizickih aktivnosti.
@acos: Ja imam slicne simptome trenutno, da li mozes da mi kazes koja je na kraju dijagnoza bila, i sta ti je pomoglo...