sinusi ili ne? Sta dalje?

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
la piovra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 31, 2014 11:21 pm

sinusi ili ne? Sta dalje?

Post od la piovra »

Vucem ovaj problem jedno godinu dana. Svaki dan kad god se probudim nos odmah krene da mi curi. Nekad ga izduvam i u toku dana, ali uglavnom mi se to desava samo ujutro. Sekret je beo i voden. Ponekad i kijam, ali to je bas retko. Imam osecaj da mi se taj sekret sliva i niz grlo, a kad hocu da skupim pljuvacku u ustima malo je gusca. Zadnji deo jezika mi je malo beo. Nekad se zakasljem jednom ili 2 puta, ali to je onaj suvi kasalj. Primetio sam i da lako promuknem cim duze vicem ili pevam. U poslednje vreme mi se par puta desilo i da osetim bol iza desnog oka, to traje pola sata i samo prodje, pa procitah negde da i to mogu biti sinusi. I ovo sad sam mozda uvrteo sebi u glavu, ali imam nekako cudan ukus u ustima, a nekad pomislim da mozda imam i neprijatan zadah, iako su svi zubi u redu. Radio sam bris grla i nosa, sve je ok, snimao pluca kod pulmologa, isto ok, alergotest ok, neki RTG PNS na skeneru takodje u redu. Sad nisam osiguran pa bih voleo da mi neko da savet sta dalje (za doktora ili neku terapiju) jer nemam para da radim jos 1000 analiza.
akiz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 09, 2014 9:07 pm

Re: sinusi ili ne? Sta dalje?

Post od akiz »

Imam isti problem, ali ja imam bol u korenu nosa a ne kod desnog oka, koristio sam razne kapi za nos i ništa ne pomaže, išao na razne testove i ništa. Kod mene je samo jedna nozdrva zapušena, uglavnom desna.
Primetio sam sam da curenje počinje posle dužeg ležanja (više od sat vremena), a smanjuje se kad ustanem. Sada spavam sa glavom savijenom ka grudima, tako da ima što uspravniji položaj i ujutru ima manje sekreta.
Molim za savet, moj lekar nema idejju u čemu je problem.
Pitanje za postavljača teme: da li si pre početka simptoma koristio neko javno kupalište?
akiz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 09, 2014 9:07 pm

Re: sinusi ili ne? Sta dalje?

Post od akiz »

Konačna dijagnoza je promene posle puberteta (mada imam 25).
Ako par dana spavam manje od 6 sati simptomi nestaju, a ako spavam više od 8, sve je gore, tako da je problem u ležanju.
Odgovori