Imam veliku dilemu u vezi sa operacijom krajnika mog 3-godisnjeg sincica.
Obzirom da smo cesto u Grckoj i da smo i tamo i ovde zdravstveno osigurani, doktori tamo predlazu kao resenje naseg problema skidanje treceg i po pola oba krajnika, ali ja bih to uradila u Srbiji, ako to iko radi. Problemi su nam sve veci i veci i ne mozemo vise cekati jer su relativno zdravi, ali enormno veliki krajnici. Dete hrce i u bunom stanju, ima ceste upale, i kvalitetan i miran san za njega je nemoguc.
Molim vas pomozite mi i recite mi da li iko u Srbiji radi tu redukciju, i da li u slucaju vadjenja sva tri treba da izaberem klasicnu ili lasersku operaciju?
redukcija krajnika kod deteta
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 4:25 pm
Kod dece stare 3 godine najcesce je problem samo treci krajnik dok su nepcani krajnici retko u problemu koji bi se resavao operacijom. Najcesce operacija treceg krajnika kad se uradi na vreme sacuva ostale krajnike.
Kada je rec o tehnici operacije, laser se pokazao lose i napusten je. I ostale tzv. HOT metode imaju vise mana nego prednosti, tako da je danas jos uvek ZLATAN STANDARD tehnika HLADNOG NOZA tj. klasicna hiruska tehnika koja se koristi veoma uspesno decenijama i daje najredje komplikacije kao sto su bolno gutanje posle operacije /samo kod operacije sva 3 krajnike, operacija 3 krajnika je prakticno bezbolna/ i krvarenje kao postoperativnu komplikaciju.
Pozz
Kada je rec o tehnici operacije, laser se pokazao lose i napusten je. I ostale tzv. HOT metode imaju vise mana nego prednosti, tako da je danas jos uvek ZLATAN STANDARD tehnika HLADNOG NOZA tj. klasicna hiruska tehnika koja se koristi veoma uspesno decenijama i daje najredje komplikacije kao sto su bolno gutanje posle operacije /samo kod operacije sva 3 krajnike, operacija 3 krajnika je prakticno bezbolna/ i krvarenje kao postoperativnu komplikaciju.
Pozz
DMilosevicu,
Hvala Vam najlepse na odgovoru, vec sam izgubila svaku nadu da ce iko odgovoriti na moje pitanje.
Ostaje onaj veciti problem 'sva 3 ili ne?' jer bukvalno ostavljaju meni da izaberem, a to je uzasno velika dilema za roditelja. Obzirom da on nije bas klasicna klinicka slika za sva 3, prosto ne znam kako da presudim, tj da li cu ga kroz neko vreme dovesti u situaciju da ponovo bude intervencije ako sad uradim samo treci.
U svakom slucaju puno Vam hvala na odgovoru.
Hvala Vam najlepse na odgovoru, vec sam izgubila svaku nadu da ce iko odgovoriti na moje pitanje.
Ostaje onaj veciti problem 'sva 3 ili ne?' jer bukvalno ostavljaju meni da izaberem, a to je uzasno velika dilema za roditelja. Obzirom da on nije bas klasicna klinicka slika za sva 3, prosto ne znam kako da presudim, tj da li cu ga kroz neko vreme dovesti u situaciju da ponovo bude intervencije ako sad uradim samo treci.
U svakom slucaju puno Vam hvala na odgovoru.