ranica u nosu

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
amberamani
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 13, 2011 1:16 pm

ranica u nosu

Post od amberamani »

Ne bih ovde postavljala pitanje, ali nisam sigurna da li se za ovo ide kod lekara, mozda preterujem, ali ja vec godinu dana, imam problema sa ranicom u nosu, na samom vrhu nozdrve, pa nemogu videti sta je jer je u unutrasnjosti mnogo nezgodno mesto, ali na spoljnoj strani na istom mestu se sada vidi crvenilo. Pocelo je tako sto stalno imam alergije, ove zime zbog duvana i ako na njega zvanicno ne postoji alergija ali ja kad duze boravim u zadimljenom prostoru obavezno dobijem kivjavicu koja posle neprolazi po par nedelja.
Sada je doslo prolece, alergicna sam na polen i korov trave, pijem presing koji mi pomaze ali ne sasvim, tako da uvek imam pomalo kijavicu, da li od stalne nadrazenosti nosa, ili ismrkavanja ranica nikako da zaraste. Mazem je flugocidom. Neki put bude bolje, a nekad ujutro losije pa mislim da mozda necesem dok spavam pa se ponovo pojavi. Imam i na drugoj nozdrvi ali mnogo manje i brze prodje. Nije to veliki problem ali konstantno traje, i malo me zabrinulo sto se sada nos i sa spoljne strane crven vec mesec dana.
Ima li neki nacin da se to leci, danju se sasvim kontrolisem da ne diram, i razmisljam da li bi mozda bivacin pomogao, ili ima li neki slican lek za sluzokozu kao flugocid da deluje brze na zarastanje?

Slika
Odgovori