Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
Pre nekih dve nedelje mi je prosla upala levog uveta koja je trajala nekih nedelju dana. Bila sam na kontroli i doktorka je rekla da mi je i jedno u drugo uvo skroz ok. Ali 2,3 dana posle toga pocela sam da oosecam kao neko skripanje u desnom uvetu(a imala sam upalu levog)... To skripanje cujem pri svakom pokretu glave ka desnoj strani ili ka dole i naravno kad gutam. Traje vec nekih 10-tak dana i nikako ne prestaje, pa je pocelo bas da me nervira..
Da li je neko mozda imao slican problem ili zna mozda sta bi moglo da bude u pitanju?
i ja sam imala slican problem. Posle upale srednjeg uha pojavilo se pucketanje i pritisak u uhu. Bila sam nekoliko puta na kontrolama i posto je bilo bas sve u redu doktor mi je preporucio dase jednostavno ne obazirem na to. sada nakon tri meseca jos uvjek imam pritisaku uhu (jedva primetan) a i na to pucketanje sam se navikla. Trudim se da previse ne razmisljam o problemu i nadam se da ce proci. mozda bi moralaponovo na pregled ali vec znam da ce terapija biti ista (ignoriranje)
Hvala na odgovoru. Meni se sada pored pucketanja i pritiska uvo jos i zapusilo, pa dosta slabije cujem, sada bi bila srecna da je samo pucketanje upitanju
ja cujem dobro iako imam taj pritisak. Ako nisi probala probaj sazvakanjem zvakace gume, kapanjem kapljica za nos, grijanjem crvenom lampom 2_3 puta dnevno po 10 minuta. trebalo bi pomoci bar malo. ali, bilobinajbolje da odes na kontrolu otorincu,radi slabijeg sluha. lepi pozdrav