Pucketanje/skripanje u usima

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
dzvnc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 26, 2008 2:53 pm

Pucketanje/skripanje u usima

Post od dzvnc »

Pre nekih dve nedelje mi je prosla upala levog uveta koja je trajala nekih nedelju dana. Bila sam na kontroli i doktorka je rekla da mi je i jedno u drugo uvo skroz ok. Ali 2,3 dana posle toga pocela sam da oosecam kao neko skripanje u desnom uvetu(a imala sam upalu levog)... To skripanje cujem pri svakom pokretu glave ka desnoj strani ili ka dole i naravno kad gutam. Traje vec nekih 10-tak dana i nikako ne prestaje, pa je pocelo bas da me nervira.. :x
Da li je neko mozda imao slican problem ili zna mozda sta bi moglo da bude u pitanju?
snjezana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:45 pm

Post od snjezana »

i ja sam imala slican problem. Posle upale srednjeg uha pojavilo se pucketanje i pritisak u uhu. Bila sam nekoliko puta na kontrolama i posto je bilo bas sve u redu doktor mi je preporucio dase jednostavno ne obazirem na to. sada nakon tri meseca jos uvjek imam pritisaku uhu (jedva primetan) a i na to pucketanje sam se navikla. Trudim se da previse ne razmisljam o problemu i nadam se da ce proci. mozda bi moralaponovo na pregled ali vec znam da ce terapija biti ista (ignoriranje) :(
dzvnc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 26, 2008 2:53 pm

Post od dzvnc »

Hvala na odgovoru. Meni se sada pored pucketanja i pritiska uvo jos i zapusilo, pa dosta slabije cujem, sada bi bila srecna da je samo pucketanje upitanju :-?
snjezana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:45 pm

Post od snjezana »

ja cujem dobro iako imam taj pritisak. Ako nisi probala probaj sazvakanjem zvakace gume, kapanjem kapljica za nos, grijanjem crvenom lampom 2_3 puta dnevno po 10 minuta. trebalo bi pomoci bar malo. ali, bilobinajbolje da odes na kontrolu otorincu,radi slabijeg sluha. lepi pozdrav :wink:
Odgovori