problemi sa uhom akutna akusticka trauma

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mETHOD
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 19, 2012 11:15 am

problemi sa uhom akutna akusticka trauma

Post od mETHOD »

Pozdrav svima.Pre 2 dana sam doziveo pucanje petarde u neposrednoj blizini desnog uha.Odmah taj dan sam otisao u knez danilovu na ORL pregled i doktorka mi je preporucila mirovanje Orutal 3 puta dnevno Beviplex takodje i Ospamox.Iako imam 15 godina dosta sam se pozabavio ovom temom.Takodje vec 2 dana tj od pucanja petarde imam zujanje u desnom uhu i nagluvost.Bar ja mislim da je nagluvost posto kad zacepim levo uho prilicno dobro cujem na desno ali naprimer zubor vode ili malo jaci zvuci znaju da iritiraju.Doktorka je rekla da se smirim i da ce to proci.Bubna opna nije ostecena.Medjutim dok sam malo pregledavao internet video sam da je u tim slucajevima presudno vreme.Pise da se trebaju uzimati kortikosteroidi.Da li nesto od ovih lekova sadrzi to?I da li da ocekujem da ce ovo proci?Unapred hvala!
Odgovori