problemi sa jezikom

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
herself
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 25, 2006 6:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

problemi sa jezikom

Post od herself »

U zadje vreme mi se desava da imam utisak kao da mi je jezik natecen i to mnogo ali onda postane suv i osuse mi se i usta i jezik. Moze li neko da mi kaze zbog cega je to ili moram kod lekara. Hvala unapred :)
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Da li je to vezano za neko odredjeno doba dana, npr. nakon spavanja, nakon jela itd? Da li spavate otvorenih usta? Da li uzimate neke lekove? Marihuanu? Da li ste primetili neke bele naslage na jeziku ili crvenilo? Peckanje? Promenu ukusa? Neprijatan zadah? Da li ste primetili da ste često žedni, više nego inače? Kiseo ukus u ustima?... itd
Može biti svašta od najobičnije dehidratacije, glossitisa tj. upalice jezika, može biti i alergijska reakcija (angioedem), anemija, dijabetes, suvoća usta (xerostomia) može biti simptom mnogo čega pa je zato najbolje da se javite doktoru da vam se uradi KKS i biohemija i odatle počne jedan mali skrining.
Takodje, ovo isto pitanje možete postaviti i sjajnim doktorima na podforumu stomatologija.
Sve najbolje!
herself
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 25, 2006 6:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od herself »

Hvala probacu :oops:
Odgovori