Imam 20. godina. Telesnu masu sam cesto menjao. Od 1. razreda srednje skole do 3. sam bio debeo, nakon toga krenuo sam aktivno da vezbam. Doslo je do velikog povecanja misicne mase, konstitucija mi se promenila drasticno...
Jednog ruznog dana posle treninga sam seo na bicikl da dovrsim trening, u pola voznje sam osetio bol u predelu dijafragme. Bol bejase jakog impusla, ali kratkotrajan. Nakon 5 minuta sam osetio da ne mogu da napunim pluca, i da mi je potrebna dodatna energija da to uradim.
Mislio sam da sam se prehladio, da je neki misic pod upalom ili sta god... Medjutim, tu sam napravio kiks, jer ovo vec traje 3 godine, i bukvalno me je resetovalo. Niti mogu da radim, niti da ucim, niti da treniram, niti da se koncentrisem.
Nos mi je u 85% vremena skoro zapusen. Osecam bol u predelu sinusa jako cesto. Ukoliko otvorim prozor u kolima, ili upalim klimu, onaj prvi talas hladnog vazduha osetima kao udarac po celu.
Naravno, bio sam kod lekara. Na VMA su mi radili rendgen glave, i navodno imam devijaciju po misljenju doktora Hristova. Doticni snimak je pregledao radijolog sa VMA i ustanovio da devijacije nema. Nakon toga je misljenje dao jedan porodicni prijatelj po kome nema devijacije, i na kraju prof.dr Pendjer sa KBC-a, po kom takodje nema devijacije.
U nekim trenutcima napad koji se javi je toliko gadan, da ga je prosto recima tesko opisati, iako sam prilicno vest sa njima.
Jednostavno, disem kao riba na suvom. Svakim misicem svog tela pokusavam da udahnem vazduh na usta, ali on kao da ne puni pluca, vec kao da puni stomak. Iz 3-4 pokusaja napunim pluca, i to je, ljudi moji, olaksanje i sreca neizmeriva.
Bio sam i kod nekih ljudi u B.Karadjordjevu, na nekom nazovi tretmanu ciscenja sinusa. Sipali mi neke kapi...gomila 'djubreta' je izasla iz sinusa, nos se otpusio (ne u potpunosti, ali da kazemo da je 50%-50%). Medjutim, to je trajalo 10ak dana, umesto 5 godina koje su ti ljudi pominjali.
Kada imam jak napad, pomaze mi da legnem na bok. Tu valjda izvrsim neki pritisak na nesto (da ne lupim dijafragmu), pa uspem da udahnem.
Inace, kada tako jako udisem, osetim i bol u predelu grla sa desne strane, u blizini adamove jabucice, a i osecam kao da ce oci da mi ispadnu, ali bukvalno

Radio sam alergo test na nekih 20 alergena, ne bih da se pravim pametan ali ljudi koji su mi to radili mi deluju kao da ne znaju 'dje je levo, a kamo li da vide da li se tacka crveni ili ne, a i nisam verovatno podmazao pa im nije bio neki motiv da mi pomognu, cenim

Kapi za nos nekada pomognu, a obicno ne.
Prof.dr Pendjer je preporucio da se uradi KONTROLA SA CT PARANAZALNIH SINUSA - KORONALNI I AKSIALNI PRESEK.
Ja to nisam uradio, jer sam bio u nekoj guzvi, al' oteralo cara do duvara, pa moram.
Gde bih mogao to uraditi privatno? Znam da ima na Stomatoloskom fakultetu, ali nemam volje da cekam i guram se, pa bi bilo divno da to neko privatno radi.
Sta raditi ljudi? Molim vas za pomoc.
Izvinjavam se ako samo bio malo konfuzan, ali upravo sam pod nazovi napadom tako da nisam u mogucnosti da se bas fokusiram.
HVALA!