Problem sa zapušenim uvetom

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Peppermint
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 29, 2012 2:37 pm

Problem sa zapušenim uvetom

Post od Peppermint »

Pozdrav svima!
Moj problem je sledeći: Pri većem naporu ili nekoj fizičkoj aktivnosti, obično kad sam umorna (npr. rano ustanem, dosta hodam, budem pomalo gladna...) zapuši mi se desno uvo. Zapušenost nije konstantna, ali je učestala, npr. traje 2,3 min, pa je pola minuta nema i tako u krug. Što sam umornija to je češće i učestalije.
U oktobru sam išla kod otorinolaringologa i izvadili su mi treći krajnik koji sam imala. Tada sam prestala da se bavim sportom a i bila je zima pa se nisam mnogo umarala jer sam uglavnom bila kod kuće. Ove nedelje sam krenula opet da treniram i simptomi su isti kao i pre vađenja krajnika. (A i pre toga mi se dešavalo kada sam napolju i dosta hodam.) Kada sam bila na pregledima utvrdili su da nemam ni cerumenski čep, kao i da mi je sa srednjim uhom sve u redu. Raspitivala sam se i kod ljudi koji mi drže treninge i nikom nije poznato tako nešto.
Mene uvo ne boli, ali se užasno unervozim kada se to dešava, jer se uvek dešava onda kada zaista nisam raspoložena, i smeta mi kad treniram.
Molim vas, dajte mi bar neke smernice, uopšte ne znam ni približno o čemu se radi!
Hvala!
Nambr1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 31, 2008 2:46 am

Re: Problem sa zapušenim uvetom

Post od Nambr1 »

Kad ti se bude zapusilo sledeci put, zacepi nos prstima i gutaj vazduh nekoliko puta. Jel pomaze?
Peppermint
Novi član
Novi član

Post od Peppermint »

Pokušavala sam to, ali bez naročitog uspeha. :(
Nambr1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 31, 2008 2:46 am

Post od Nambr1 »

idi kod orl opet .... ako nemas cep mozda je nesto sa tubom

imam slican problem i gutanje vazduha mi privremeno pomaze
Peppermint
Novi član
Novi član

Post od Peppermint »

Počela sam redovno da koristim kapi za nos, i stvarno se mnogo ređe dešava... Ali to mi je više kao neko privremeno rešenje, definitivno bih morala otići kod doktora opet. (Mada sam popričala s njom nešto usputno i ona mi reče da ne zna šta bi moglo da bude i da stavljam kapi... Verovatno bi trebalo čuti i drugo mišljenje.)
Odgovori