Problem sa sinusima...

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Visitor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 10:21 pm

Problem sa sinusima...

Post od Visitor »

Cititat:imam godinama problem sa sinusima koji mi stvaraju nervozu i zato izbegavam da se nerviram jer bi u suprotnom letelo perje ... nikog ne diram , ne dam na se...

Ovo je citat moga druga koji ne zeli da reaguje a ja mu zelim pomoci...molim vas za pomoc...
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Samo neka se ne leci, pa ce od gutanja nervoze dobiti visok pritisak,aritmije i infarkt, a od sinusa stalne glavobolje, nagluvost, respiratorne infekcije, poremecaj disanja i hronicno plucno srce. Eto - tako mu kazite - bas "super" prognoza, nemojte da ga "mazite po glavi", neka zna sta ga ocekuje kad je tvrdoglav. Pa kad se uplasi - pravac kod ORL specijaliste i da se to leci - lekovima ili operativno.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Visitor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 10:21 pm

Post od Visitor »

Hvala na savetima rekao sam mu sve to i nadam se da sam uspeo da ga ubedim da ide kod lekara... :)
borische
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 19, 2006 1:56 pm

Post od borische »

Ja evo bas danas bio do ORL spec. i dao mi pressing da pijem i neki sprej za sinuse....inace da dijagonostifikovano je nesto na R a ostatak slova ne mogu da provalim i da zaboravih,dijagnoza je iz dve reci....
beba1976
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 07, 2007 10:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Problem sa sinusima...

Post od beba1976 »

Visitor napisao:Cititat:imam godinama problem sa sinusima koji mi stvaraju nervozu i zato izbegavam da se nerviram jer bi u suprotnom letelo perje ... nikog ne diram , ne dam na se...

Ovo je citat moga druga koji ne zeli da reaguje a ja mu zelim pomoci...molim vas za pomoc...
Obavezno kaži drugaru da kupi GELOMYRTOL FORTE. To ti je prirodni preparat u kapsulama na bazi etarskih ulja.Nemoj da ga lekari truju sa kojekakvim lekovima,veruj mi ovo je nešto što neće da mu škodi,jer je totalno prirodan,a sigurno će da mu pomogne.Ima da ti bude zahvalan do "groba"
jasmina ackovska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 12:08 pm

Post od jasmina ackovska »

Molite kako da nagem ti kapi Gelomyrtol forte ovde u Makedonija gi nema koliko kostaju kod vas.

Mnogo fala
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm

Post od gorangard »

Ima Gelomytrol Forte u mnogim apotekama u Beogradu i Pančevu (za ostale gradove ne znam). Košta oko 500 din. Ne znam koliko pomaže još nisam probao.

http://www.pohl-boskamp.de/en/products/GeloMyrtol_forte
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm

Post od gorangard »

Evo i ovde da se javim o Gelomyrtolu ... Kupio sam (pakovanje košta 500 din) i nije mi pomoglo ni najmanje. Ja inače imam akutnu upalu oba frontalna sinusa i cistu u maksilarnom sinusu. Po rečima ljudi koji ga hvale i ženi koja ga prodaje on sadrži eterična ulja koja čiste sinuse i rešavaju problem hronične i akutne upale.

Evo šta je dr. severus sa foruma napisao o tome:

"pozdravite vi tu apotekarku i pitajte je da li je cula za biotransformaciju ciklicnih monoterpena u jetri obzirom da su svi ti sastojci ciklicni monoterpeni i kad se progutaju moraju proci entero-hepatickom cirkulacijom kroz jetru gde se metabolisu.Da li su ti metaboliti faramakoloski aktivni ili se momentalno posle biotransformacije izlucuju mokracom manje je bitno,kako mogu da prodaju nesto ako je to uputstvo koje ima u kutiji a da nisu proucili faramakokinetiku i farmakodinamiku .Neverovatno i nemojte da se cudite ako uopste ne budete imali poboljsanja jer sve sto unesete i izlucite u neaktivnom obliku.A nasao sam i da u nekim istrazivanjima(na pacovima)ovi ciklicni monoterpeni izazivaju inhibiciju HMG CoA reduktaze in vivo tako da u teoriji moze i stete da bude.Inace 30 kapsula mukodina kosta 84 din pa vi vidite sto se tice zarade."
iako nekad napišem koju na nekim temama, nisam lekar.
Odgovori