Problem sa disanje i posle 1god od operacije devijacije nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 2:31 am

Problem sa disanje i posle 1god od operacije devijacije nosa

Post od Beki-Reki »

Operisao sam devijaciju nosa pre vise pre oko 1god i mesec dana. Sve je odlicno proslo, zaraslo,... Ali generalno i dalje imam jedan isti problem koji sam imao i pre operacije nosa. I dalje mi se jedna nozdrva iz nekog razloga zatvori (sada vise desna u zadnje vreme) i onda se u toku dana, nekim razlog, ta otpusi a suportna zatvori. Jedino resenje za ovo da normalno disem kroz obe nozdrve je da sipam kapi za nos koje suze u nosu to sto se naduva i suzi kanal nozdve ali to ne zelim. Iz ovog razloga kada spavam disem na usta, ujutru se budim sa presusenim ustima i nenaspavan. Svi znate kolko je bitno dobro i pravilno disanje kroz nos.

Da li je neko imao slican problem kao ja i da li je uspeo da ga resi?
kiki_85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 11:24 pm

Re: Problem sa disanje i posle 1god od operacije devijacije nosa

Post od kiki_85 »

Pozdrav. imam veoma slican problem. probacu kratko da opisem moj slucaj.
Otezano disanje jos od malena, u novembru 2008. uradjena operacija nosne pregrade, ne devijacija, nego uklanjanje polipa, FESS metodom. od tad mnogo bolja situacija ali i dalje nije skorz OK.. imam alergiju navodno na sve sto cveta, u proteklih par god. se ona doduse smanjila, 2 godine (mislim 2006 i 2007) zaredom sam primio hormonske inekcije posto nisam mogao da spavam po 2 nedelje od zapusenosti nosa (znachi pre operacije). Uzasno je bilo kad je otekla sluznica + ti polipi, totalno mi je blokiran bio prohod vazduha. Sad nije tako lose, ali je zapusenost i dalje prisutan, i meni je jedna strana vise zaceplejna, meni leva u poslednje vreme. i kod mene je prisutno da kad recimo lezim i legnem na tu stranu koja je manja zapusena, to se promeni, ta se vise zapusi (ovo je bilo mnogo izrazenije pre operacije).. ujutru kad ustanem mi je uglavnom dosta lose, a tokom dana se to popravi.. kad spavam popodne onda uglavnom bude gore..
i da, otok sluznice je prisutan stalno, tokom cele godine, i zimi kada nema nikakvog polena, na hladan vazduh bude uvek gore (recimo kad duva vetar zimi, onda mi se uvek vise zapusi)

drugi problem mi je sto su mi krajnici jako osetljivi. hteo sam ih vaditi, 2 lekara su i rekli da su za vadjenje i da ce mi samo probleme praviti. ali treci lekar je rekao (taj koji mi je radio operaciju, inache sjajan doktor, da su svi takvi ne znam gde bi nam bio kraj) da je njihova osetljivost verovatno posledica toga sto i dalje vise disem na usta nego sto bi trebalo i da su izlozeniji vazduhu vise nego sto bi trebalo. on mi je preporucio da probam ako hocu pressing pa da vidimo hoce li pomoci... tablete jos nisam uzeo, to leci samo posledice a ne i uzrok, koliko ja kontam.. mada idem ovih dana opet kod nejga na pregled pa cu porpicati malo sa njim.

treci krajnic mi je valjda u redu.. kad mi je radio endoskopiu nosa, rekao je da je malo uvecan ali da on ne pravi probleme.

i nosna pregrada mi je sad u redu, kaze da je vise prava nego kod vecine ljudi.

znachi problem mi je konstantno otecena sluznica.

si ti ili neko drugi, uspeo da resis problem ili saznao bilo sta korisno?
Odgovori