povratak prehlade?

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
next_sa_pulpom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 16, 2009 5:13 pm

povratak prehlade?

Post od next_sa_pulpom »

moj problem je sledeci:
pre 20tak dana mi je grlo bilo jako jako crveno, strasno je bolelo i bolelo me je celo telo, lomilo me iako nisam imao temperaturu (36.9-37,0 najvise) ..
Nije bilo belih gnojnih tackica u grlu, samo veoma crveno..nije mi ni nos curio, niti sam kasljao..

pio sam amoksicilin, kroz par dana je sve proslo..
otprilike nedelju dana narednih je sve bilo ok, zdrav prav, al juce opet ista stvar, grlo i lomi me..sada znatno slabije crveno i manje boli, ali opet vrlo neugodno i bol u misicima celog tela..

da li je ovo obicna prehlada, angina (iako nema belih tacaka u grlu) ili nesto trece i sta mi je ciniti, kao i da li smem opet da pijem amoksicilin ako sam pre 2 nedelje popio kutiju ?
hvala unapred na savetima..
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Re: povratak prehlade?

Post od Djuu »

Pravac u laboratoriju da uradite bris grla, ne znam zasto uzimate antibiotike na svoju ruku.
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
Kontakt:

Re: povratak prehlade?

Post od drdusan »

S obzirom na simptome koje ste naveli u prvom slucaju, vama bi upala prosla isto tako i bez antibiotika.

Mislim da je pravi put da se javite svom lekaru, lecenje preko foruma ne preporucujem.
Vas lekar ce vam odrediti terapiju, a eventualno poslati i u laboratoriju; to da li je potrebno uraditi bris ili krvnu sliku ili jos neku analizu, reci ce vam vas lekar nakon pregleda.

Srecno.
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
Odgovori