POTREBNA POMOC , teska vrsta alergije ili neka druga bolest?

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Milos_BGD
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 17, 2013 9:48 am

POTREBNA POMOC , teska vrsta alergije ili neka druga bolest?

Post od Milos_BGD »

Postovani, Moje ime je Milos, imam 28 godina. Izlozicu Vam svoj problem, pa bih zamolio dokrore / ke ili ljude koji imaju veze sa ovom granom medicine da mi kazu svoje misljenje. Svaki savet je dobrodosao.

Prvi simptomi su poceli koliko se secam kada sam imao mozda 15 / 16 godina. Prvo bih jednom kinuo, a onda bi mi procureo nos i kinuo bih jedno 20 / 30 puta za redom. I tako po nekoliko puta dnevno. Posle toga bi se blago smirvalo i kao da nista nije bilo. U to vreme nisam imao neke vece probleme sa nosem osim kijanja, i mogli su proci dani, meseci, a da se to ne ponovi, mada uvek bi simptomi bili prisutni, manje vise. Posto se bavim elektro strukom, nas salju na preglede svakih 6 meseci u medicinu rada, i naormalno ih prolazim. Na jednom od pregleda sam to spomenuo doktorki, ona mi rece da je po analizama sve u redu, i posto sam ostavio cigarete kaze da sam nesvesno poboljsao nacin zivota, pa kao bice sve ok. Reko ajde to je to... Protekla tri leta sam namerno ujutru udisao slanu vodu na moru, i ajde kao smirilo se, ali nije proslo. Medjutim ove godine su mi se naglo vratili svi simptomi i to duplo gori. Kijanje na to sam vec navikao, iz nosa mi konstantno curi bistra tecnost, kao voda. Od pre dva meseca su mi se pojavila 2 nova simptoma, kad sagnem glavu da se umijem kao da mi pukne kapilar u nosu i pocne da mi curi voda iz nosa, kao kad curi krv ali bukvalno curi. Jednom sam postavio saku i napunila se do pola. Zadnjih mesec dana, cim ustanem i sagnem glavu da se umijem, odmah krece i tako ceo dan, kijanje tu i tamo ali voda iz nosa konstantno curi, u toj meri da pakovanje maramica potrosim za 5 / 10 min. Jednostavno se natope. Pre 2 dana su mi se u obe nozdrve pojavile dve bele tacke, koje mogu da napipam i kad ih pipnem kijanje se pogorsa i curenje. Doktorka opste prakse kaze da je to od nadrazaja zato sto stalno brisem nos, i da ce proci. Mozda je ambrozija ili td... Njoj svaka cast, ali meni je sve losije, a na klinici za uho, grlo nos imam zakazano tek za 15 dana. Nikada me sinusi nisu boleli, glava mozda po nekad. Ali zato imam neki cudan pririsak koji osecam u ocima, i u predelu nosa, ne boli nista ali je neprijatan osecaj. I cim mi iscuri voda iz nosa taj pritisak nestane. Mene brine da nisam alergican na nesto, tipa prasak, osvezivac, ili nesto sa posteljine??? U to sam posumnjao zato sto ljudi obicno alergije vezuju za leto, polen i te fore, ali meni se ovo desava i zimi i leti. Inace osim ovog sa kijanjem, nemam drugih problema sa zdravljem.
Izvinjavam se ako sam bio previse opsiran, hteo sam bas da objasnim do detalja.
kao sto sam i napisao, strucna misljenja lekara koji posecuju sajt bi mi dobrodosla.
Unapred zahvalan, Milos
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: POTREBNA POMOC , teska vrsta alergije ili neka druga bolest?

Post od aa_aca »

Хе, хе, баш имаш паметне докторице. Каква амброзија у јуну и јулу?! И зими?

Осим тога, респираторна алергија се изузетно једноставно установљава. Узмеш Кларитин или Пресинг и пијеш два до три дана. Ако проблеми нестану онда знаш да је алергија. Мада обично лек делује за пар сати па ти и не треба тродневна терапија.

С обзиром на притисак у очима, сигурно су синуси у питању. Када се напуне јаве се проблеми. Друго је питање зашто се толико пуне.

Да ли имаш додира са хемикалијама, уљима за хлађење или слично?
Odgovori