pomoc-savet

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sladjano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 21, 2009 9:59 pm

pomoc-savet

Post od sladjano »

pozzzz
moj klinac koji ima 21 mesec,vec cetvrti put zaredom ima upalu usiju,
prvi put je dobio upalu 19.12.2011.pukla mu je bubna opna i iz uha je curio gnoj,gust kao sekret kad sazri.pio je hemomicin i ispirali smo hidrogenom i to je stalo.taman smo se ponadali da je to iza nas,kad se isto ponovilo
24.01.2012. samo sto je tada dobio 7 inekcija longacefta +lemod sol 3 kom. + ephedrin za nos i uniflx za usi.
narednu upalu je dobio 15.3 sa istim simptomima,tada je dobio cedax sirup olynth sprej za nos i neodexacin kapi za usi.

vodili smo ga i u dz i privatno,ali niko nam nije rekao nista konkretno.u dz su nam rekli da je on osetljiv na to uvo,i da mu se svaki virus odrazava prvo na uvo,a privatno su nam rekli da ce to proci,da se strpimo,dok mu ojaca imunitet.

e danas je opet dobio upalu,6.4.2012.dobio je hemomicin sirup. i da uradimo bris desnog uha.moram napomenuti da ni jedna upala nije pracena temperaturom.
danas nam je dr rekla da ce najverovatnije morati na operaciju treceg krajnika i ugradnju cevcice.ali moramo jos cekati zato sto je mali.

ako neko ima slicno iskustvo sa ovim mojim neka pise
mene samo zanima da li moze doci do ostecenja sluha jer mu svaki put pukne bubna opna

unapred hvala.
bkiv88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2013 11:30 am

Re: pomoc-savet

Post od bkiv88 »

Videla sam Vasu temu pa bih se nadovezala na pricu.Moj sin ima 4 godine i pre sest meseci mu je ustanovljeno da mu se skuplja sekret u srednjem uhu.Doktor je pokusao sa terapijom i kao poslo je na bolje medjutim vec tri meseca nema pomaka.Doktor predlaze ugradju cevcica ali sam ja nesto skepticna po tom pitanju.Nas doktor nam je rekao da moze da dodje do ostecenja sluha tako da cu najverovatnije da pristanem na operaciju...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: pomoc-savet

Post od aa_aca »

Само да подсетим на неколико ствари. Ниједна вам сада не може помоћи, али ако неко други буде читао...

Деца морају увек да имају потпуно чист нос. У противном бактерије се веома лако преносе до синуса и средњег увета.

За акутну упалу средњег увета постоји одличан домаћи лек који се прави од црнога лука и зејтина. Рецепт се налази на мом сајту њњњ.аца.рс под Савети, Здравље, Средње уво. Не знам да ли се лек сме применити код овако поодмакле упале, као што сте је описали.

Постоји стари начин да се гној извуче из увета помоћу фишека од пчелињег воска, али не знам детаље. Ако имате кога да се у то разуме, волео бих да ми јавите.
Odgovori