Pitanje!

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
printscreen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 30, 2007 8:30 pm

Pitanje!

Post od printscreen »

Nakon 2 dana bola u jeziku koji bi se pojavio pri pomicanju jezika(najčešće pri jelu i pranju zuba), otkrio sam ispod jezika kvrgu koja je uzrokovala bolove i još je tu. Sa strane je crvena, a belkasta pri vrhu. E sad me zanima po ovom opisu poznaje li tko o čemu se radi ?

I još jedno pitanje (uz zahvalu svim onim koji ovaj forum čine onim što jeste i što pomažete ljudima).

Naime, često boli grlo, naravno nakon par dana ispijanja toplih čajeva ta bol splasne i mogu govoriti, no već pri susretu s nečim hladnim (najčešće s vodom) grlo opet "ode". Ima li neka posebna terapija ili čaj kako se rešiti grlobolje i potrošenosti glasnica.
duleD8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 6:22 pm

Post od duleD8 »

Vrlo cesto imam bolove i upale krajnika i celog grla (inace imam cep na levom krajniku jako dugo), nekad jedva gutam. Godinama su me kljukali antibioticima, a u zadnje vreme prvo trazim da mi vade bris. Pre par meseci sam imao gadne bolove a nisu mi nasli ni bakterije ni gljivice pa mi je jedan doktor rekao da ne ispiram previse grlo ni cajevma niti da se kljukam lekovima, neko da izbacim sve sto iritira grlo posto nije lec o bolesti neko jednostavo imam to zariste koje se lako aktivira. Znaci bez gaziranih i hladnih pica, bez zadimljenih prostorija, manje alkohola (tesko izvodljivo). Obavezno pogledaj grlo u ogledalu i vidi da li imas beke izrasline (cepove). Jedino cime bi mogao da isperes grlo sto ne bi trebalo da skodi je propolis. Od njega bolovi prodji i za dan-dva.
Odgovori