PITANJA U VEZI OPERACIJE

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dr_Snezana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 29, 2007 8:36 pm

PITANJA U VEZI OPERACIJE

Post od dr_Snezana »

Moja cerka,rodjena oktobra 1992.,ima mukoidnu cistu u desnom maksilarnom sinusu,velicine 2cm.Od tegoba ima samo zapusen nos-dise na nos,ali cujno.Da li je operacija neophodna,kolika je mogucnost pojave recediva,koliko dugo traje oporavak,moguce komplikacije,gde se radi operacija i koliko se placa?
Mnogo hvala!
dada & pedja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 24, 2007 9:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pozdrav

Post od dada & pedja »

Zasigurno znam da polipi u nosu mogu jako brzo da recidiviraju, no za te u sinusu ne mogu bas da tvrdim, a sto se tice operacije, radi se u opstoj anesteziji i mora se ostati par dana. Znam da rade u KBC Zemun, i na klinici u Bgd-u. Posto ima osiguranje placa samo participaciju i bolnicke dane, treba joj samo uput iz DZ i izvestaj lekara specijaliste (orl spec.).
U privatnim klinikama ne znam da li rade takve operacije ali to se mozete raspitati direktno kod njih, nazovete telefonom i pitate.
Pozdrav
Odgovori