perforacija bubne opne
perforacija bubne opne
Imam obostrano ostećenje sluha već 25 godina. Od tada sam imao 3 operacije desnog uva u cilju poboljšanja sluha, s obziroma da mi je slušni živac u boljem stanju. međutim operacije su malo pomogle da bi se ubrzo sluh vratio na staro. dijagnoza je otoskleroza. uz nju imam i ostoporozu. Ono što me sad muči pojavilo se pre 2 godine, počela me boleti glava, uvo, i imao sam povremeno vrtoglavice. moj doktor mi je tek sad ustanovio perforaciju bubne opne. I dao mi samo savet da stavljam čep u uvo kad se kupam. Kad je jako hladno vata u uvo. Međutim to je meni smešno što je po njegovom to ne može da se reši hirurški. Pa vas molim da mi odgovorite jer ovo me iritira već duže vreme.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Re: perforacija bubne opne
Bubna opna ima veliki potencijal zarastanja i obicno se kod manjih perforacija savetuje postavljanje strajfne i suv rezim uva uz antibiotsku terapiju radi prevencije infekcije. Kod vecih perforacija problem se resava hirurski miringoplastikom. U slucaju vecih ostecenja i upalnih procesa srednjeg uha, posebno hronicnih gnojnih otitisa, resava se timpanoplastikom. Kad odete na kontrolu vas orl doktor ce vam reci narednu terapiju u slucaju da trenutna nije urodila plodom.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
specijalista maksilofacijalne hirurgije
da ne otvaram novu temu, imam slican problem.
naime, kada spavam na levom boku, desno uvo me boli, osecam hladnocu.
kada spavam na ledjima redje osecam hladnocu u uhu.
(kada se tusiram voda mi ne ulazi u usi).
Zbog cega se javlja bol? hvala.
naime, kada spavam na levom boku, desno uvo me boli, osecam hladnocu.
kada spavam na ledjima redje osecam hladnocu u uhu.
(kada se tusiram voda mi ne ulazi u usi).
Zbog cega se javlja bol? hvala.
Можда имаш упалу. Ако ти бубна опна није оштећена, можеш да употребиш домаћи лек који сам описао на мом сајту под Савети, Здравље, Средње уво.