Ne znam da li sam dobro zapamtila i da li sam upotrebila dobar termin. Naime pre par dana obratrila sam se usnom lekaru zbog problema sa sluhom. nakon pregleda lekar me je uputio na audio test. Nakon testa receno mi je da imam ostecenja oba uha i da se obrartim svom lekaru. Spominje se se otoskleroza. Molila bih nekoga da mi objasni sta je to? Kako sam ja razumela postoje neke koscice u uhu koje nisu dovoljno elasticne i ne vibriraju tako da ne poroizvode dovoljno zvuk...Uzasno sam uplasena i jako me zanima sta dalje...Operacija ili lecenje?
Hvala
Otoskleroza
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Cao,ne znam odakle si ali nadji dobrog orl dr iz tvog mesta.Otoskleroza je uglavnom nasledna bolest,vise je nasledjuju zene nego muskarci,mozes i da je dobijes od teskog porodjaja...
Ja je imam vec 3 god,i bila sam na operaciji,jer je to za mene jedini lek bio.Aparati koliko znam slabo pomazu jer je to progresivna bolest i samo operacijom moze da se zautavi dalji gubitak sluha.Sve sto si napisala u vezi koscica je tacno.Ovu bolest parti i tinitus ili pistanje i zujanje u uvu.
Ja sam se operisala u bg,i izgleda da cu morati i drugo uvo da operisem.Operacija nije strasna,radi se pod lokalom i traje nekih sat vremena,o tome smo vec pricali na forumu,nadji posle prve stranice temu otoskleroza.
Ako te jos nesto zanima pitaj i nema straha,to ces morati da uradis zbog sebe
Ja je imam vec 3 god,i bila sam na operaciji,jer je to za mene jedini lek bio.Aparati koliko znam slabo pomazu jer je to progresivna bolest i samo operacijom moze da se zautavi dalji gubitak sluha.Sve sto si napisala u vezi koscica je tacno.Ovu bolest parti i tinitus ili pistanje i zujanje u uvu.
Ja sam se operisala u bg,i izgleda da cu morati i drugo uvo da operisem.Operacija nije strasna,radi se pod lokalom i traje nekih sat vremena,o tome smo vec pricali na forumu,nadji posle prve stranice temu otoskleroza.
Ako te jos nesto zanima pitaj i nema straha,to ces morati da uradis zbog sebe

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 21, 2008 11:13 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Operacija
Operaciju otoskleroze jos nisam uradila ali me ceka...... Prognozirali su mi za 5-7 godina. Dosta dugo sam bila bez dijagnoze imala sam samo zujanje u usima. Inace otosklerozu sam nasledila od majke i njoj je operacija uradjena u decembru prosle godine i bila je uspesna. Pre operacije je jako slabo cula cak su neki doktori govorili da je za operaciju kasno ali sve je proslo u najboljem redu. Operacija je uradjena u Klinickom centru Beograd i cim je zavrsena javila se da mi kaze da je dobro. Lezala je dva dana jer joj se malo vrtelo ali to je normalno, izasla je posle 7 dana. Sada dobro cuje i doktorka je rekla da nije potrebno raditi operaciju drugog uva za sada jer ona sasvim dobro cuje. Generalno nemas puno razloga za brigu. Koliko ti imas godina, kako se otoskleroza razvija kod tebe koliko vec godina to traje. Mene jako nervira zujanje, bubnjanje u desnom uvu a stepen ostecenja mi je 30 Db dok je levo za sada bez ostecenja. Kakvo je stanje kod tebe i molim te ako si prosla sa otosklerozom kroz trudnocu reci mi sta se desavalo tada ?
Za Tasu od Kasiopi
Draga Tasa, vec sam ti pisala ali izgleda da poruka nije otisla. PIsem ti ponovo. HVala na tvom iscrpnom pismu. Ja sam zensko, imam 43 godine i dve devojke. Iz Beograda sam. Problem sam pocela da primecujem pre dve godine. Nazalost nisam reagovala odmah, nego sam to potiskivala. U porodici nemam tu bolest. KOnacno sam se odlucila da odem lekaru, sada posle godisnjeg odmora. Ostecenja su 50 decibala na oba uha...Naravno da sam se zapanjila i zabrinula...Operisacu jer nemam drugog izbora...POzdrav
Pisi
Pisi