Otorinolaringologija

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Verde
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 09, 2015 2:18 pm

Otorinolaringologija

Post od Verde »

Molim Vas za odgovor, imam problema sa uhom boli me povremeno, ponekad curi krv iz njega, imam ceste glavobolje i vrtoglavice i to traje vise od 4 meseca, moze te mi reci o cemu se radi ??
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Otorinolaringologija

Post od aaaca »

Јака упала средњег увета уз перфорацију бубне опне, на пример. Не могу да верујем да још нисте били код лекара. То може веома лоше да се заврши.
Verde
Novi član
Novi član

Post od Verde »

Bila sam kod lekara, nisu mi objasnili o cemu je rec vec su mi zakazali skener i predlozili operaciju.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Аутомобил када иде на поправку, мајстор мора да каже шта ће да ради, а камоли лекар. Невероватно је да сте прихватили предлог о операцији а да нисте чули о чему се ради.
Verde
Novi član
Novi član

Post od Verde »

Nisam ni prihvatila da me operisu dok ne budem utvrdila tacno o cemu se radi. Vama hvala na odgovoru.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Претпоставио сам то, али је невероватно да се лекари праве блесави и кажу вам да треба да вас оперишу али не кажу шта. Да неће можда бубрег да вам изваде?

Цурење крви из ушију је крајње озбиљно и не треба тако олако да прихватате да се "решава" четири месеца. Промените лекара.

Главобоље и вртоглавице могу да буду због кичме, на пример, али се на то не може повезати цурење крви из ушију. Колики вам је крвни притисак?
Verde
Novi član
Novi član

Post od Verde »

Nazalost nasa medicina je dosta usporena, na skener se ceka po 3-4 meseca, a pritisak mi je 90/50mmHg.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Постоји одличан домаћи лек против упале средњех уха, али може да се примењује само када је бубна опна цела, што код вас изгледа није случај. Ако вас занима можете да га прочитате на мом сајту www .aca .rs у Савети, Здравље под Средње уво.

Крвни притисак је баш мали па не би требао да буде узрок крварења. Да ли су вам давали антибиотике?
Verde
Novi član
Novi član

Post od Verde »

Ne, nisu samo razne vrste kapi za usi.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Najverovatnije je u pitanju hronično zapaljenje srednjeg uha i ono se rešava operacijom koju ne bi ste trebali da odbijete ukoliko se o tome radi.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Јесте, морате то засигурно да проверите и да не одуговлачите да се упала не би проширила.
Verde
Novi član
Novi član

Post od Verde »

Dobro, hvala na savetima.
Odgovori