od pre pola pola godine osetio sam nesto sto bih subjektivno opisao kao "zapusenost" u usima, nesto nalik onome kada Vam voda udje u uho pa slabije cujete, medjutim u daleko blazem obliku. Od tada, s vremena na vreme, kada god se zadisem ili obavljam neku fizicku aktivnost, osetim otkucaje u ritmu srca u desnom uhu, sto ranije nisam osecao. Uz sve ovo, povremeno se javi i neko zujanje, koje vremenom nestane.
Bio sam u klinickom centru Srbije na pregledu, gde su mi rekli da nemam nikakav cep, niti ostecenje bubne opne, ali sam ipak otisao na "proveru" sluha, rezultati su sledeci:

Dakle receno mi je da imam blaze ostecenje desnog uha (onog u kojem sam prvobitno osetio zapusenost), i da bih jedva trebao da primecujem takvu subjektivnu razliku. Prepisali su mi Betaserc, da bi se smanjilo zujanje u usima, i to je otprilike to.
Ono sto mene zabrinjava je sto je zapusenost i desnom uhu i dalje prisutna, a od skora bih rekao da je isti slucaj i sa levim uhom, doduse u levom uhu ne osecam one gore pomenute otkucaje pri obavljanju fizickih aktivnosti. Mozda me cak ova cela prica i ne bi zabrinjavala toliko ali, bavim se muzikom pa me ponekad iritira sto ne mogu da cujem tonove onako kako sam ih ranije cuo, sve nekako zvuci tuplje i zagusenije.
Nadam se da nisam bio previse opsiran i da bi mi neko mogao pomoci.
Unapred zahvalan,
Stefan