Otkucaji u uhu

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
stefan11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 09, 2011 8:16 pm

Otkucaji u uhu

Post od stefan11 »

Dobar dan,

od pre pola pola godine osetio sam nesto sto bih subjektivno opisao kao "zapusenost" u usima, nesto nalik onome kada Vam voda udje u uho pa slabije cujete, medjutim u daleko blazem obliku. Od tada, s vremena na vreme, kada god se zadisem ili obavljam neku fizicku aktivnost, osetim otkucaje u ritmu srca u desnom uhu, sto ranije nisam osecao. Uz sve ovo, povremeno se javi i neko zujanje, koje vremenom nestane.

Bio sam u klinickom centru Srbije na pregledu, gde su mi rekli da nemam nikakav cep, niti ostecenje bubne opne, ali sam ipak otisao na "proveru" sluha, rezultati su sledeci:

Slika

Dakle receno mi je da imam blaze ostecenje desnog uha (onog u kojem sam prvobitno osetio zapusenost), i da bih jedva trebao da primecujem takvu subjektivnu razliku. Prepisali su mi Betaserc, da bi se smanjilo zujanje u usima, i to je otprilike to.

Ono sto mene zabrinjava je sto je zapusenost i desnom uhu i dalje prisutna, a od skora bih rekao da je isti slucaj i sa levim uhom, doduse u levom uhu ne osecam one gore pomenute otkucaje pri obavljanju fizickih aktivnosti. Mozda me cak ova cela prica i ne bi zabrinjavala toliko ali, bavim se muzikom pa me ponekad iritira sto ne mogu da cujem tonove onako kako sam ih ranije cuo, sve nekako zvuci tuplje i zagusenije.

Nadam se da nisam bio previse opsiran i da bi mi neko mogao pomoci.

Unapred zahvalan,
Stefan
BorisLj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2014 11:45 pm

Re: Otkucaji u uhu

Post od BorisLj »

Ja sam pre mozda godinu dana poceo da cujem otkucaje u desnom uhu, medjutim ono je bilo prestalo posle par meseci i sad se opet vratilo. Ja nemoram uopste da se umorim da cujem. Kod mene bio smiren legao da spavam ili vezbao cujem kako otkucavam. Tako da mi aparat za merenje pritiska i ne treba. Ali salu na stranu...pocinje da me nervira jer ne znam sta je....?
Odgovori