Otežano gutanje, suha usta

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
EMIRČ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 21, 2013 9:22 pm

Otežano gutanje, suha usta

Post od EMIRČ »

Zadnja tri, četiri dana imam problema sa gutanjem hrane (a i kod vode je isti osjećaj) i čini mi se da je taj osjećaj negdje oko štitne žijezde, ali svejedno sam stvorio sebi veliku paniku o tome šta bi to moglo biti, nisam mjerio temperaturu ali kao da se mijenja u toku dana, osjetim da sam vruć, Posjetio sam doktora i on mi je pregledao grlo i rekao da je upaljeno, da se to vidi i da imam male naslage na grlu-rekao je naziv ali sam zaboravio, a i ja to vidim i propisao mi je lijek AKSEF. Tek od večeras ga koristim. Inače sam sebi stvorio strašnu sliku čitajući do čega sve mogu dovesti slični simptomi i svašta mi se mota po glavi, dovodi do nervoze i neprestanog razmišljanja o najgorim posljedicama. Nedavno sam imao i visok pritisak i ubrzano lupanje srce i takođe je urađen pregled svih organa(internistički), počevši od vrata do prostate i sve je bilo OK, a tu sam samo dobio da radim vježbe vrata i ramenog pojasa. U međuvremenu pritisak sam kontrolisao i u zadnjih deset dana se smanjio, bio je 150/100 a juče 135/85, ali volio bih da mi na ovo prvo-vezano za gutanje, neko odgovori ako je imao sličnih iskustava ili stručna osoba, ne znam kako to već ide na ovom forumu, unaprijed hvala, pozdrav!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Otežano gutanje, suha usta

Post od aa_aca »

Зашто си пошао од најгорих ствари? Можда је баш та упала грла узрок отежаног гутања. Можда си дехидрирао. Можда имаш мањак калцијума или магнезијума па те хвата блажи грч мишића. Можда је од штитне жлезде. Тек на крају дођу неке бла бла склерозе.

Добро је да су ти рекли да вежбаш рамени појас због високог притиска. Мене на овом форуму разни "кардиолози" пљују због мојих управо таквих савета. Погледај на мом сајту њњњ.аца.рс у здравственим саветима, шта сам писао под темема Вода, Рамена-рачунари, Срце, Притисак итд.

Грло можеш да испираш жалфијом или воденим раствором соде бикарбоне.
danina11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 18, 2013 1:20 am

Post od danina11 »

I ja isto tako reagujem,iskoci mi limfni cvor ukucam na googl i prvo sto izadje je najgore onda se iznerviram,i tako iznervirana sve vise oticem,juce sam toliko otekla da sam zvala xitnu pomoc koja mi je rekla da ix pozovem ako osetim da ne mogu da disem ako se jezik zadeblja....popila sam lorazepam od 2.5 mg i otok me prosao u roku od pola sata...eto sta pisxa radi.NEMOJ DA CITAS SIMPTOME PO GOOGLE.
Na kraju neces moci da procenis sta te stvarno muci a sta si umislio kad se toliko nerviras i opteretis.
danina11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 18, 2013 1:20 am

Post od danina11 »

A to otezano gutanje sam ja imala sinoc,ali meni su otekle limfne zlezde po vratu....mislim da ne treba da pridajes toliko znacaja tome i da ovo za zalfiju se i ja slazem,ja sam i ispirala usta i pila je...pomaze.
Odgovori