Ostecen sluh

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Ivan1977
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 02, 2016 2:22 pm

Ostecen sluh

Post od Ivan1977 »

« Odgovor #934 poslato: danas u 14:08 »
Citat
Cao svima. Evo i ja da se ukljucim u temu. Pre 7 godina sam dobio kao terapiju pogresne lekove za jedan bezazleni problem koji su mi ostetili u tom momentu centar za ravnotezu. Znaci, nisam mogao da okrenem glavu a da mi se ne vrti, a o hodanju i da ne pricam, jednostavno nisam imao kontrolu nad svojim telom. Uz odredjene terapije stanje se dosta popravilo vremenom, pa danas u sustini tek ponekad osetim odredjenu nesigurnost. Nakon toga 2 godine poceo sam da cujem slabije na levo uho ali sam mogao da funkcionisem normalno, tek ponekad ljudi primete da postoji problem. Pre 10 dana sam doziveo veliku tragediju i stres ujedno i desno uho je potpuno zakazalo. O zujanju u usima i da ne pricam. Na pregledu mi je ustanovljeno: desno uho 60-25 a na levo 70-20. Imam ozbiljan problem da razumem ljude sta mi govore cak i izbliza. Inace radim u Ministarstvu unutrasnjih poslova. Aparat je neminovan verujem? Veliki pozdrav
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Ostecen sluh

Post od aaaca »

Ако је та трагедија узрок губитка слуха онда верујем да има шансе да се то поправи пошто је у питању психички узрок. Можда би требао да пробаш са већим количинама витамина из Б групе.

А можда би могао да пробаш са оном вежбом која служи за враћање природне боје косе и против ћелавости али је у суштини одлична за повећање прокрвљености главе. Имаш је на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Коса-регенерација.
Ivan1977
Novi član
Novi član

Post od Ivan1977 »

Hvala Aco na odgovoru. Dan posle tog stresa sam dobio to zujenje i u desnom uhu (na kome sam bolje cuo) kao da se stvorio cep. Isao sam na pregled i ustanovljeno je da je sada skoro ista situacija kao i sa levim uhom. Nadam se da si u pravu i da ce to postepeno poceti da se vraca kako je i bilo. A ovo za vitamin B cu svakako probati.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Искрено да ти кажем не верујем да ће се слух вратити сам од себе ако ништа не предузмеш. И зујање нема шансе да престане ако се ништа не предузме. Мени ево пишти деценијама и само могу да се сликам.

Провери шта осим веће количине Б витамина можеш да предузмеш. Не знам да ли грејање може да помогне или неки фармацеутски лек. Можда нешто за циркулацију? Провери са још неким.

Ако ћеш да користиш витаминско-минералне препарате никако немој оне из обичних апотека јер је то за широке народне масе и углавном ништа не ваља. Нађи нешто по спортским продавницама суплемената или где другде. Ја искључиво користим препарате марке Now foods, Natrol, Twinlab, Scitec...
Ivan1977
Novi član
Novi član

Post od Ivan1977 »

Dobio sam vec neku terapiju za taj "cep" i zujanje evo pijem vec par dana. Na momente kao da osetim odredjeno poboljsanje pa se opet vrati. Ujutru opet idem kod lekarke na jos neke preglede pa cu videti. Aktivan sam po ovom pitanju i moram da iscrpim sve mogucnosti pre nego se odlucim za aparat. Ali ono sto sam primetio je da mi bude bas uzasno ako se nesto uzbudim ili ako se iznerviram. Sve je valjda to nekako povezano, ne znam.... :-?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

То би могло да значи да је крвоток у лошем стању. Због нервозе обично се скупљају крвни судови па ако су неки у лошем стању може да дође до критичног смањења протока крви.

Можда би требао да пијеш нешто за микроциркулацију.

И да провериш стање крви по питању масноћа и густине.
Odgovori