ostecen sluh na levom uhu, kako spreciti dalje ostecenje?
ostecen sluh na levom uhu, kako spreciti dalje ostecenje?
Evo ukratko cu objasniti problem. Naime, dugo godina sam imala vertigo, nestabilnost, bila sam na pregledima kod nekoliko ORL, cak i u centru za sluh pre nekoliko godina, tada mi je sluh bio sasvim u redu...nekoliko godina me mucio vertigo, cak i gubitak ravnoteye, uzimala sam betaserk i radila vezbe, repozicijske manevre...od prosle godine vise nemam vertigo, ali posle jednog prelezanog virusa sam osetila kao da imam neki cep u levom uhu i kao da slabije cujem, kao kad za vreme kijavice imam neki pregradni zid, zaglunulost jednostavno receno. Posle par meseci neprolazenja, otisla sam kod ORl misleci da treba da mi se ocisti uvo, medjutim na audiometriji dr je ustanovila da mi je sluh oslabio, a da nema potrebe za ciscenjem Prepisala mi je urutal , par meseci da ne bi dalje progrediralo slabljenje sluha...Pila sam tri meseca..ali nisam vec tri meseca isla na kontrolu i nisam pila urutal ( moja greska)..od pre mesec dana osecam kao da jos slabije cujem, jako mi smeta buka, radim u skoli pa svaki decibel vise kao da mi projektuje buku u glavi. Cim je negde glasnija muzika, ja prosto pritiskam uvo jer mi jako smeta buka.....Moram jos nesto da napomenem, poslednjih godinu ipo dana imala sam propade u predelu zuba 7-ice u donje vilici sa desne strane. Stomatolog je prvo sumnjao na neku vrstu neuralgije, ali kad je uradjen ortopan video je da je koren u losem stanju i da je zub za vadjenje, sto je i uradjeno...i posle tri meseca , postoji dalje problem ziganja i probadanja u tom predelu.On je takodje rekao da zub mora da se iyvadi ali da problem ne mora time biti resen..da li to moze biti od uha ili obrnuto, da li zub utice na uho? Sve4 slabije cujem na levo uho..
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: ostecen sluh na levom uhu, kako spreciti dalje ostecenje?
Мислим да би било добро да опет снимиш зуб и видиш да се нешто није проширило на кост.
За уво бих могао да ти препоручим домаћи лек под условом да ти бубна опна није пробушена: http://*/index.html?stranica=s ... _uvo_upala
За уво бих могао да ти препоручим домаћи лек под условом да ти бубна опна није пробушена: http://*/index.html?stranica=s ... _uvo_upala
Da li je u nekom trenutku urađen snimak glave? Bilo skener bilo magnet
da, jeste, i skener i magnetna..na skeneru se nije nista pokazalo, sve je u redu a na magnetnu sam vise isla zbog migrene, koju imam vec 18 godina, i na prednjeg ceonom delu imam te neke dve lezije koje su krakteristicne za migrenu * u tom predelu me i boli glava, leva strana, kad imam migrenu) ostalo je sve u redu sto se tice nalaza na magnetnoj, postoji detaljan opis.