Operacija ušiju...

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

rossoner
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 1:20 am

Operacija ušiju...

Post od rossoner »

Nisam zadovoljan izgledom svojih ušiju i hteo bih da izvršim korekciju. Da li mi možete reći koliko košta korekcija, koliko je teška za izvođenje i pod kakvom anestezijom se radi.

Stvarno bih voleo da uradim to, ali mi je uvek bio problem da pitam, ali i pare su tu...
SLATKA MALA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 25, 2006 12:49 pm

Post od SLATKA MALA »

Ej pozdraw swima,widjela sam owaj sajt na internetu i mnogo je dobar to wam moram reci :)

Ja zelim jednu informaciju.... Operisala sam usi,i ewo danas mi je sedmi dan od kada nosim zawoje,i juce sam bila na prewijanje,widjela sam usi i puno su bile uz glawu ali doktor mi je rekao da ce se one odwojiti ,to je od pritiska,sto je ok,jer ne bix woljela da su mi skroz uz glawu.

ali me zanima da li wremenom moze doci do nekix komplikacioja nakon operacije usiju? Da li mi ix moze neko "odlijepiti" ako me powuce za njix ili slicno... znam da je smijesno :) ali ne bix zeljela da se upustam opet u owu interwenciju jer znam kakaw je osjecaj pa mi je pomalo i gadno :(

unaprijed xwala !

jedwa cekam da wezem kosu :) :)
Voli sebe ali i ulazi u sebe !!!!!
SLATKA MALA
Novi član
Novi član

Post od SLATKA MALA »

e i owo cula sam da je maslinowo ulje dobro za oziljke,za zarastanje. da li da mazem, sa njim ?
rossoner
Novi član
Novi član

Post od rossoner »

A jel možeš da mi kažeš koliko je koštala operacija i kako je sve prošlo? Jesi li radila pod lokalnom ili totalnom anestezijom. I gde si radila?

Što se tiče ožiljaka čuo sam da je Jomelop dobar, ali i maslinovo ulje u svakom slučaju...
SLATKA MALA
Novi član
Novi član

Post od SLATKA MALA »

Radila sam u "kodru" u Podgorici.

Radila sam pod lokalnom anestezijom,medjutim mni je operacija mnogo kratko trajala,do 50 minuta otprilike,jer nisam imala jedno uxo klempawo ali su morali i njega da bi izjednacili a drugo je bilo malo klempavo tako da nije teska bila operacija. dok mi je jedna drugarica radila operaciju 3 sata.

operacija se krece od 200 do 300 eura.

jesi ti wec radio/?
rossoner
Novi član
Novi član

Post od rossoner »

Nisam radio, jer sam čuo da se ovde operacija kreće oko 600e. Za CG sam čuo da je jeftinija, ali ne toliko. Možda je tebi bila jeftinija, jer ti je rađeno samo jedno?
SLATKA MALA
Novi član
Novi član

Post od SLATKA MALA »

ma new,radjena su mi oba,ali je samo jedno bilo defektnije(klempawo) ali je morao i drugo da bi izjednacio.

sxwatas?

ali ewo odmax da ti kazem operacije usiju u Cg su od 200 do 300 eura swugdje kod swakog priwatnika !
rossoner
Novi član
Novi član

Post od rossoner »

Hvala ti mnogo. To je već realnija cena. Nego jesi li možda čula kako se kreću cene u NS ili BG i slično?
SLATKA MALA
Novi član
Novi član

Post od SLATKA MALA »

to mozes naci po internetu swugdje. ali ne moze biti skuplje nego kod nas . ne wjerujem,jer je to lagana operacija i nema puno posla,90 minuta i gotowo. joj ja za 10 minuta idem na prewijanje :) uradi slobodno to sto prije jer samo sto boli su ti bolowi kad prestane anestezija taj prwi dan,i iducix dana ce ti malo smetati dok spawas,tesko se namjestis jer tada malo boli,ali zato odmoris citaw ziwot :)

pozdraw.odox :)
DeTiGeRo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 9:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od DeTiGeRo »

da li neko zna ko dobro radi te operacije u Crnoj Gori..
Cula sam za jednog doktora u Cetinje ali me interesuje sta drugi misle...
jes vruce...
Tica88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 25, 2008 6:46 pm

Post od Tica88 »

Zanima me da li je moguce redukovati velicinu usiju? tj smanjiti....
Marko...
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 7:35 pm

Post od Marko... »

Doktor na Cetinju na koga ti mislis se preziva Jacimovic i bio je doktor na VMA u Beogradu..sto znaci da je dobar...
Acacaca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 06, 2008 10:57 pm

Post od Acacaca »

da li moze doci do nekih kompikacija i koliki je oziljak posle i gde se on nalazi?
dmilosevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 4:25 pm

Usi estetska opercija

Post od dmilosevic »

Komplikacije kod estetske hirurgije usiju prakticno ne postoje. Oziljak se nalazi iza usne skoljke i prakticno se uopste ne vidi kada je to dobro uradjeno. Ne vidi se cak ni kod osoba sa kratkom kosom i vremenom potpuno nestane.
Pozz od otorinolaringologa
IonakoNemaVeze
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 25, 2009 1:34 pm

Post od IonakoNemaVeze »

Ciao svima!
Mene zanima da li, kada pričate o ovim cenama, mislite na bolnicu ili na privatne lekare. I, gde se daje anestezija, i koliko boli?
Odgovori