Pozdrav svima na forumu!
Evo i ja da se prikljucim temi!

Potudila sam se da procitam vecinu postova vezanih za ovu temu, naravno 184 strane...nije bas svejedno..ali nisam uspela da ukopcam proceduru pre operacije.
Naime, nedavno sam u Blicu naisla na prilicno detaljan clanak o devijaciji nosa koji je pisao bas dr Bijelic, a i videla sam da su svi pacijenti dr Bijelica zadovoljni ishodom operacije, pa me interesuje kako se zapravo dolazi do njega tj. VMA?
Ja studiram u Beogradu, ali nisam iz Beograda..ne znam ni da li je to na kraju i bitno...

Primetila sam da se razgovor sa doktorom zakazuje - licno ili moze telefonom? Da li je potrebno imati neki uput kod sebe za taj razgovor ili se direktno ide kod doktora Bijelica?
Moj problem je, kao i vecini, devijacija (fizicki primetna, takodje) koja mi toliko smeta pri disanju da vec 10ak godina disem kroz jednu nozdrvu. Pre tih nekih 10 godina sam bila kod ORL u Krusevcu koji mi je rekao da mi hrskavica nosa seta levo-desno i da mi je zbog toga konstantno zapusena jedna nozdrva. Naravno, preporucio je operaciju, ali sam ja tada imala 13-14 godina, pa je rekao da bi to kasnije u svakom slucaju trebalo da se uradi. Godine su prolazile, ja sam naucila da zivim na kiseoniku koji udje na jednu nozdrvu haha, ali sam imala dosta problema zbog toga. Kondicija, koncentracija, pad imuniteta, glavobolje, konstantno nagomilavanje sekreta, sve me je to snaslo kao posledica devijacije.
Ne znam ni sama zasto sam i ovoliko cekala, ali mislim da je krajnje vreme da se odradi septorinoplastika.
Zato bih vas, koji ste bili na VMA, zamolila da mi opisete proceduru dolaska do doktora Bijelica i koliko bi me ukupno kostala takva intervencija.
Hvala unapred i jos jednom se izvinjavam sto postavljam pitanja na koja je verovatno odgovoreno milion puta.