nepravilno disanje na nos

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
maconi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 27, 2007 2:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

nepravilno disanje na nos

Post od maconi »

Jos kao mala sam imala alergije na polen i grinje, i stalno sam imala problem sa disanjem , tako da sam vremenom stekla naviku da disem na usta. Pre dve godine kad sam bila kod ORL lekara zbog nekog cudnog slajma koji mi se stvara negde pozadi i to narocito kad jedem, nalaz je bio sasvim u redu, cak su se ORL lekari cudili sto imam taj nazalni govor i sto disem na usta kad su mi svi kanali prohodni i nisu toliko ispunjeni sekretom da bih ja morala da disem nepravilno i da imam takav govor kroz nos. Mene ustvari bas briga za to sto tako pricam ali mi smeta sto nikad ne mogu lepo da disem i uvek se borim sa nekim sekretom i slajmom. A kad kog se zakasljem iz bilo kog razloga mogu da izbacim kao neku malu ko velicine zrna bibera slajmastu kuglicu. Kad me bas uhvati alergija onda pijem claritin mada ni tada mi je lakse ali ovaj moj problem sa slajmom io disanjem je prisutan konstantno. Cak ponekad imam i vrtyoglavicu jer se uznemirim zbog svega toga sto me konstantno gnjavi, i onda se nagutam vazduha previse. To mi ponekad pravi probleme i kad jedem jer onda jedem nervozno i nagutam se hrane i vazduha. Da li ovi simptomi mogu biti psihicke prirode.
sunnyday
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 08, 2008 11:52 am

Post od sunnyday »

zanima me da li imas los dah nekad zbog tog sekreta? ja imam isti problem sa alergijom na grinje i jos blagu devijaciju nosnog septuma imam i primetila sam da mi se od sekreta stvara los dah,posebno ujutro.vise ne mogu da podnesem ovo iskasljavanje i zapusenost nosa ali tesko je naci dobrog i odgovornosg doktora...
Odgovori