Nepodnosljiv problem sa sinusima-pomoc

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mishakrstic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2008 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Nepodnosljiv problem sa sinusima-pomoc

Post od mishakrstic »

Imam 27 godina. Poslednjih 7 godina mucim muku sa hronicnom upalom sinusa, za sve to vreme svakodnevno sam koristio kapi za nos. Ujedno to je bio jedini nacin da oslobodim disajne puteve i izduvam sekret. U maju prosle godine odlucio sam se na operaciju -FES (funkcionalna endoskopska sinusoskopija) koja je izvrsena na VMA. Odstranjena mi je neka cista i polipi. Nakon operacije bio sam miran 4 meseca, taman sam pomislio da se moj zivot vratio u normalu...kada su se svi simptomi moje stare boljke ponovo vratili! Molim, molim, molim upucene za pomoc i savet, ili za ime nekog strucnjaka iz orl oblasti!
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm

Post od gorangard »

Odstranili su ti samo boljku ali ne i uzrok. Da li možda imaš probleme sa stomakom? (to je ovde često, pa zato pitam)
iako nekad napišem koju na nekim temama, nisam lekar.
mishakrstic
Novi član
Novi član

Post od mishakrstic »

nemam probleme sa stomakom. Oprostite ali kakva interakcija bi mogla da postoji izmedju stomaka i sinusa, pa da se manifestuje na vec opisan nacin
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član

Post od gorangard »

Može da bude neka alergija. Da li su ti radili alergotestove?

Takođe, moguće je da imaš isparenja iz želudca koja dolaze do sinusa i prave upalu sinusa. Ta bolest se zove Laryngopharyngeal Reflux (LPR)
mishakrstic
Novi član
Novi član

Post od mishakrstic »

Upravo je to zanimljivo, sto me ni jedan od lekara nikada nije posavetovao da idem alergoloske testove, i ako sam se o tome raspitivao kod njih!
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član

Post od gorangard »

I ja imam probleme sa sinusima već 4 godine, a tek sam prošle godine radio alergotestove. Ipak, kod mene je sve OK, tj. nisam alergičan na alergene na koje oni testiraju. Kod mene je ovo verovatno samo zapuštena upala sinusa ...

Umesto kapi za nos koristi infuzioni rastvor. Lepo vlaži nos ...

I obavezno odradi alergo-testove, makar o svom trošku
Odgovori