Neobicna ispupcenja sluzokoze usta

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Tanja_Bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 11, 2009 10:40 pm

Neobicna ispupcenja sluzokoze usta

Post od Tanja_Bg »

Ovako, ovaj problem imam vec 4,5 godina unazad. Ne mogu medicinski tacno da ga opisem jer nema tacne dijagnoze. Naime, u ustima, na nepcanom luku ( mislim da se tako zove taj deo gore u ustima,sa koga "visi" ta resica, a iza koga su krajnici sa donje strane ) i resici imam kao nekakva ispupcenja sluzokoze. Meni, kao laiku, lice na male plikove, ali su u boji sluzokoze, malo su crvenkasti ali opet, kao sluzokoza izgleda, i nisu ispunjeni tecnoscu. Sve to izgleda kao da se sluzokoza usta u tom delu ispupcila i promenila oblik, tj ta ispupcenja po "strukturi", da tako kazem, nisu hrapava ili slicno, vec je to tkivo kao sluzokoza. Ima ih oko 6,7.

Ako neko moze da me posavetuje u smislu kom specijalisti i gde da se obratim, bila bih veoma zahvalna. Posetila sam i ORL specijaliste u domu zdravlja i bolnici, kao i maskiofacijalnu hirurgiju, ali mi nije postavljena tacna dijagnoza. Pitala sam da li je hpv u pitanju, rekli su da ne misle da jeste.
Od terapija sam probala propolis, lysobact tablete, zalfiju, slanu vodu, septolete ali nista nije pomoglo. A moj problem je i dalje tu. :(
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
Kontakt:

Re: Neobicna ispupcenja sluzokoze usta

Post od drdusan »

Pa iskren da budem bez gledanja tesko da bih mogao da kazem sta je
i kad pogledam, nisam siguran da bih znao;
nisam ja nista pametniji od kolega koje su to vec gledale i nisu postavili dijagnozu.

Na osnovu napisanog opisa ja bih rekao da se radi o submukoznim zlezdama, a to bi moglo biti posledica nekakve hronicne upale sluznice. Povremeno grgorenje antisepticnih rastvora ako imate problema sa glrom, ako ne - nista.
Naravno, ogradjujem se, jer sam misljenje dao samo na osnovu vaseg opisa, a bez pregleda.
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
Odgovori