Ovako, ovaj problem imam vec 4,5 godina unazad. Ne mogu medicinski tacno da ga opisem jer nema tacne dijagnoze. Naime, u ustima, na nepcanom luku ( mislim da se tako zove taj deo gore u ustima,sa koga "visi" ta resica, a iza koga su krajnici sa donje strane ) i resici imam kao nekakva ispupcenja sluzokoze. Meni, kao laiku, lice na male plikove, ali su u boji sluzokoze, malo su crvenkasti ali opet, kao sluzokoza izgleda, i nisu ispunjeni tecnoscu. Sve to izgleda kao da se sluzokoza usta u tom delu ispupcila i promenila oblik, tj ta ispupcenja po "strukturi", da tako kazem, nisu hrapava ili slicno, vec je to tkivo kao sluzokoza. Ima ih oko 6,7.
Ako neko moze da me posavetuje u smislu kom specijalisti i gde da se obratim, bila bih veoma zahvalna. Posetila sam i ORL specijaliste u domu zdravlja i bolnici, kao i maskiofacijalnu hirurgiju, ali mi nije postavljena tacna dijagnoza. Pitala sam da li je hpv u pitanju, rekli su da ne misle da jeste.
Od terapija sam probala propolis, lysobact tablete, zalfiju, slanu vodu, septolete ali nista nije pomoglo. A moj problem je i dalje tu.