Nakon nedelju dana uši su mi mnogo bolje, samo me povremeno svrbe. S druge strane, sad me malo boli grlo. Ali da se vratim na bris uha.
U brisu uha koji je prva doktorka dala da mi se uradi, nađene su bakterije Proteus Mirabilis i Pseudomonas sp.
Antibiotici na koje su osetljive - III red antibiotika - ceftazidim i IV red - cefepim, zatim hinoloni - ciprofloksacin, ofloksacin, levo floksacin) i iz grupe aminoglikozida - amikacin.
Danas sam otišla na kontrolu i za to je zapravo vezano moje pitanje. Pošto nije bilo moje doktorke, poslali su me kod doktora koji je bio slobodan.
E sad, moj problem je sledeći.
Doktor mi je zaokružio amikacin na nalazu, a kao lek mi je rekao da nastavim da koristim Triderm kremu još dve nedelje. (koristim je već 7 dana)
Kad sam ga pitala da li to smem da koristim i podsetila ga da je zaokružio amikacin, on mi je rekao da je u redu i da je on u sastavu Triderma.
Došla sam kući, pogledala sastojke Triderma i videla da ima gentamicin (u nalazu piše da su bakterije rezistentne na to), a ne amikacin kao antibakterijski sastojak.
Na nalazu tj. brisu uha iznad amikacina se nalazi gentamicin, pa se pitam da li je ovde u pitanju greška. Moram da dodam i da mi je lekar delovao prilično umorno.
Volela bih da čujem mišljenje nekog stručnog.

Izvinjavam se na opširnom postu. Hvala unapred!