Molim za pomoc!!!

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Oksigen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 18, 2013 12:27 am

Molim za pomoc!!!

Post od Oksigen »

Moj problem pocinje od prve polovine decembra, pocelo je grlo pomalo da me boli, uzela caj par dana, ispirala zalfijom i mislila proci ce. Posle par dana krece da me grebe u grlu, i odem kod lekara, dobijem kutiju hemomicina, popijem, prodje. Posle par dana, krece opet, opet antibiotici, Clindamicin 7 dana, popijem, prodje. Nakon par dana, krece opet. Uzasno grebanje u grlu, dobijem ovargil, baktrim, da ispiram hidrogenom i tantum verdeom. Uradim sve to i krecem da kasljem bez ikakvih bolova 5, 6 dana, kao luda. Nisam spavala. Probala sam sve, na kraju mi je cini mi se sirup herbriko pomogao. To je trajalo do sredine januara. Snimila sam pluca, cista su. Spirometrija takodje. Krajnici su malo losiji, ali mi kazu da su oni bili mirni, da je grlo bilo problematicno. Temperaturu nisam imala. Bris grla i nosa: nema bakterija, izolovana je saprofitna flora, doktor je rekao da je i to u redu. Odem na orl, kazu mi da imam devijaciju leve nozdrve i da je to grebanje u grlu zbog toga jer disem na usta ili zbog alergije. Dobijem sprej Avamys i lek za alergiju xsyzal. Ispijem to pre dve nedelje i ove nedelje sam planirala da idem na kontrolu i da radim test na alergiju, medjutim, grlo od juce opet pocinje. Dakle, grebanje, i bole me zlezde na vratu. Ispiram hidrogenom, uzimam neo angin, pijem dosta cajeva, limunada i propolis. Od 20og januara do juce sam bila mirna. Je l' zna neko sta bi to moglo biti? Pocinjem da se bojim da nije nesto sto bi trebalo da me brine. Ranije sam imala upale grla mozda 2x godisnje, ali mi je ovo sada bas cesto. Sta dalje da radim? Hvala unapred!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Molim za pomoc!!!

Post od aa_aca »

Баш су те лепо накљукали антибиоцима. Нарочит бисер је бактрим за грло.

Погледај шта сам на мом сајту њњњ.аца.рс писао у здравственим саветима под темом Грло.

Испирање жалфијом, содом бикарбоном и тако даље, мора да се ради интензивно када имаш тако осетљиво грло. Када осетим да ми се јавља бол, одмах ударим из свег оружја. Мени се гребање грла увек спуштало на душник са температурама и компликацијама. Од како користим тактику "пуцај из свег оружја без престанка" немам више проблема. 8)
Oksigen
Novi član
Novi član

Post od Oksigen »

aa_aca napisao:Баш су те лепо накљукали антибиоцима. Нарочит бисер је бактрим за грло.

Погледај шта сам на мом сајту њњњ.аца.рс писао у здравственим саветима под темом Грло.

Испирање жалфијом, содом бикарбоном и тако даље, мора да се ради интензивно када имаш тако осетљиво грло. Када осетим да ми се јавља бол, одмах ударим из свег оружја. Мени се гребање грла увек спуштало на душник са температурама и компликацијама. Од како користим тактику "пуцај из свег оружја без престанка" немам више проблема. 8)

Ispiram i zalfijom i sodom. I nista. Javi se opet. Verujem da je ova devijacija problem i da cu kad tad morati da je operisem. Hvala Vam u svakom slucaju, pogledacu sajt.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Не може да те боли грло због девијације. Имао сам истих проблема као и ти. Убеђен сам да имаш веома осетљиво грло и ништа више. Важно је да будеш упорна када испираш уста и грло, а под тим мислим да жалфијом треба да испираш грло бар двадесет пута дневно. На то додаш још три до четири пута са медом. То мораш да радиш чим осетиш прве назнаке проблема иначе после је касно.
Oksigen
Novi član
Novi član

Post od Oksigen »

aa_aca napisao:Не може да те боли грло због девијације. Имао сам истих проблема као и ти. Убеђен сам да имаш веома осетљиво грло и ништа више. Важно је да будеш упорна када испираш уста и грло, а под тим мислим да жалфијом треба да испираш грло бар двадесет пута дневно. На то додаш још три до четири пута са медом. То мораш да радиш чим осетиш прве назнаке проблема иначе после је касно.
Lekar tvrdi da moze, jer disem na usta i samim tim mi se susi grlo. A jos i imam slivanje sekreta. I bole me zlezde na vratu, onako kad pipnem. Probacu da ispiram zalfijom sto vise. Nervira me jako jer se hranim bas zdravo, unosim dosta vitamina i evo :x
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

И ја сам се кљукао витаминима и тако то, па није вредело. Погледај шта сам на мом сајту њњњ.аца.рс писао о грлу у здравственим саветима.

Секрет се не слива са Марса. Вероватно имаш и хроничну упалу синуса. Погледај шта сам писао и о синусима.

Каква ти је то девијација када уопште не можеш да дишеш на нос?!
Oksigen
Novi član
Novi član

Post od Oksigen »

Za pocetak, ne svidja mi se nacin na koji odgovarate na poruke. Ako imate neki normalan, dobronameran savet, tu sam da procitam. Izjave poput: "Slivanje ne dolazi sa Marsa" ne zelim da citam. Nemam hronicnu upalu sinusa, nemam uopste upalu sinusa. Devijacija nije velika, skroz je mala. Ne disem na nos zbog alergije. Danas sam bila kod doktora i dobila uput za alergologa. Hvala Vam sto ste pokusali da mi produbite znanje o Medicini. Ali sam ovde prvenstveno jer me zanima misljenje doktora. Forum: "Doktor". Pise lepo, doduse malim pocetnim slovom, ali pise. Ako niste lekar, i ako i dalje planirate da tvrdite nesto svoje na osnovu jednog mog posta, zaobidjite ovu temu. Hvala veliko! ;)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ово је форум и као што је општепознато то је место за размену искустава. Званично регистрованих стручњака из медицинске области нема. Сви су анонимни, осим мене - бар колико видех.

Ако Вас занима само мишљење лекара то сте могли да напишете, али свакако најбоље место за то су здравствене установе.

Жао ми је што Вам се не свиђа мој непосредни стил комуникације. Ако Вам више одговарају уштогљене особе, нисам тај. Максимално се трудим да помогнем и пренесем своје искуство. Због тога сам и направио свој сајт намењен разним саветима који су проверени.
Odgovori