molim pomoc
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 27, 2007 9:06 pm
molim pomoc
pozdrav svima. imam vrlo specifican problem kojem jos nisam uspjela otkriti razlog. radi se o donjoj vilici... prije dvije godine radjen mi je zahvat vadjenja donjeg desnog umnjaka koji je izrastao do pola, i pravio mi je probleme jer za njega u vilic nije bilo mjesta. nakon 15 dana rana je zarasla, pila sam antibiotike i dobijala injekcije novalgetola jer su boilovi zaista bili nepodnosljivi. nakon toga, nisam osjecala nikakve smetnje sve do prije godinu dana. tad su mi pocele neke cudne senzacije u zoni izvadjenog umnjaka. ponovo sam isla stomatologu, koji je narucio ortopan snimak, i naravno, po snimku, od strane zuba nema nikakvih problema. citajuci po internetu, shvatila sam da "bol" koju konstantno osjecam u toj zoni moze da se pripise i nekoj vrsti neuralgije, npr. trigeminusa. da napomenem, to nije jaka bol, veoma je blaga, sijevajuceg karaktera, i desi se da se bol proteze i u vrat, a ponekad kad pokusam da okrenem glavu na desnu stranu, osjecam "zatezanje" sternokleidomastoideusa.... totalno sam zbunjena i ne znam kojem specijalisti da se obratim???? ponovo stomatologu? neurologu? fizijatru? da li neko mozda zna da li je moguce da mi je ostecen neki nerv u donjoj vilici prilikom vadjenja umnjaka, pa da su komplikacije pocele da se javljaju tek godinu dana nakon zahvata? hvala svima koji odgovore, ja sam uplasena do te mjere da vec sumnjam da imam i neki karcinom 

Možda su u pitanju desni tj. ožiljci od operacije. Ljudi kažu da ožiljci od operacija mogu da bole godinama. Ja sam takođe izvadio oba umnjaka i imao sam slične simptome na jednoj strani ( ne sećam se da li je bila leva ili desna). Uglavnom, stvar je vremenom jenjavala i potpuno nestala nakon otprilike 3 godine.